Zoeken

A+ systeemlabel voor condenserende gaswandketels

Sinds september 2015 dragen verwarmingsketels, net als onze wasmachine of koelkast een energielabel, een productlabel. Wanneer er verschillende producten worden gecombineerd, wordt ook een systeemlabel verplicht, zodat dit de totale energie-efficiëntie van het verwarmingssysteem uitdrukt. Bulex heeft enkele verbeteringen doorgevoerd aan de Thema Condens en Isotwin Condens om een seizoensrendement van 98% te halen in combinatie met een weersafhankelijke regeling, goed voor een A+-systeemlabel.

Het seizoensrendement van de twee gaswandketels bleef net onder de 94% steken. Wetende dat de combinatie met een weersafhankelijke regeling – zoals ExaControl E7R/B, Exacontrol E7/E7R, MiPro of MiGo – een bijkomend rendement van 4% kan opleveren voor het systeemlabel, was het niet mogelijk om een A+-systeemlabel te halen. Een optimalisatie van de condenserende gaswandketels Thema Condens en Isotwin Condens drong zich dus op. Concreet hebben we twee ogenschijnlijk kleine wijzigingen aan de warmtewisselaar doorgevoerd, die wel een groot effect hebben op het seizoensrendement.

Troeven

Visueel oogt de warmtewisselaar van de Thema Condens en Isotwin Condens nog exact hetzelfde. Het resultaat van de ingrepen is echter wel voelbaar in het seizoensrendement van de ketels. Dat piekt nu boven de 94%. Die verbetering levert wel enkele sterke verkoopstroeven op. Benoît licht toe: “De parti-culier profiteert dankzij dit verbeterde rendement van een besparing op zijn jaarlijkse stookkosten. In combinatie met een modulerende weersafhankelijke regeling geniet de gebruiker ook van een hoger wooncomfort. Tot slot ver-hoogt de levensduur van de installatie. Installateurs die zich op de projectmarkt begeven, hebben met deze wijzigingen ook een antwoord als het lastenboek een systeem met een A+-systeemlabel eist.”

Het A+-systeemlabel in een notendop

Het A+-systeemlabel is van toepassing op:

  • ThermoMaster 18/25, 25/30 en 30/35
  • Thema Condens 25/30 B en 30/35 B
  • Isotwin Condens 25/30 B en 30/35 B

In combinatie met Exacontrol E7R/B + buitenvoeler of Exacontrol E7C/E7RC met buitenvoeler of MiPro of MiGo.

 

Ontdek onze condensatieketels

Bulex beschikt ook over een online tool om product- en systeemlabels te creëren.