Zoeken

Hoe gebeurt de afvoer bij een condensatieketel?

Een specifieke afvoer voor condensatieketels

 

Bij condensatieketels kan de rookafvoer via een speciale dubbelwandige buis gebeuren. De binnenste ring van de buis voert de gassen af, terwijl de buitenste de verse lucht aanvoert. Dat is nuttig om de rookgassen verder te koelen en het condensatieproces gaande te houden.

Garantie

Bulex waarborgt alle toestellen tegen fabricatie- of materiaalfouten vanaf de installatie. Lees meer over de garantieduur, - voorwaarden, dekking en geldigheid.

Wanneer moet ik mijn oude cv-ketel vervangen?

Beter voorkomen dan genezen”, luidt het aloude gezegde. Een waarheid als een koe, die ook geldt voor jouw verwarmingsinstallatie. Zo vermijd je dat je die op een dag in allerijl moet vervangen. Stel je maar eens voor dat je in putje winter met een defecte ketel te maken krijgt … In dit artikel ontdek je welke symptomen erop wijzen dat het (stilaan) tijd is om jouw cv-ketel te vervangen.

Ontdek alles over de werking van een gascondensatieketel

Een gascondensatieketel is een zeer energiezuinige verwarmingsoplossing. Het toestel is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook erg voordelig. Je bespaart er al gauw tot 35% energie mee en dat scheelt enorm op je factuur. Wij leggen je alles uit over de duurzame werking van een gascondensatieketel.

Een offerte voor een condensatieketel ontvangen, inclusief installatiekost? Dat kan!

Omschakeling van arm naar rijk gas: wat betekent het voor jouw verwarming?

Omschakeling van arm naar rijk gas: wat betekent het voor jouw verwarming?

Heb je recht op een premie voor je condensatieketel?

Laat je binnenkort een nieuwe condensatieketel installeren? Bekijk dan zeker of je eventueel recht hebt op een premie. Want ook in 2019 betaalt de Vlaamse overheid in verschillende gevallen een groot deel van de aankoop van je condensatieketel terug. Lees hier alles wat je moet weten over de renovatiepremie, de verbeteringspremie en de premie voor beschermde afnemers voor je condensatieketel.

De prijs van een condensatieketel win je zo terug!

Tegenwoordig kiezen de meeste mensen voor een condensatieketel als centrale verwarming. De groeiende populariteit van deze ketel is eenvoudig te verklaren: de aankoopprijs van het toestel win je namelijk snel terug. Hoe dit komt, lees je hier!

Artikels over warm water

Artikels over hernieuwbaar

Alle artikels