Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Bouwen of verbouwen? Kies voor een warmtepomp

Wie bouwt of verbouwt houdt steeds vaker rekening met groene technieken. Naast een degelijke isolatie, speelt het aandeel duurzame energie daarin een grote rol. Een warmtepomp is daarvoor een ideale oplossing. Of je nu nieuw bouwt of je verwarmingsketel moet vervangen.

Waarom een warmtepomp?

Mazout- en aardgasaansluitingen vervangen door elektrische warmtepompen is goed voor het milieu en voor de energierekening. Met campagnes en premies geeft de overheid een duidelijk signaal aan installateurs en particulieren om het aandeel duurzame energie voor verwarming omhoog te helpen trekken. Dat is nodig want de Vlaamse regering wil tegen 2040 alle huizen klimaatneutraal maken.

Je cv-ketel vervangen door een warmtepomp

Je cv-ketel vervangen door een warmtepomp levert heel wat voordelen op.

Bouwen, renoveren of je cv-ketel vervangen: de warmtepomp is niet meer weg te denken. De installatie is een heuse investering. Maar wel een die heel wat voordelen oplevert, voor het milieu en voor de portemonnee. Met overschakelen van mazout of gas naar een warmtepomp:

  • kan je verwarmen en koelen.
  • gebruik je geen fossiele brandstoffen meer.
  • beperk je de CO2-uitstoot.
  • verwarm en koel je zuiniger.
  • bespaar je op je energiefactuur.

Wat kost een warmtepomp?

De installatie van een warmtepomp is niet goedkoop. Toch moet je het grotere plaatje bekijken. Op lange termijn bespaar je namelijk meer op je gas- en elektriciteitsfactuur. Zeker wanneer je een warmtepomp combineert met zonnepanelen en een thuisbatterij. Daarnaast geeft de overheid ook subsidies en premies voor wie zijn woning duurzamer wil maken.

De voordelen van Bulex-warmtepompen

Wie een warmtepomp installeert, kiest tussen een hybride model of een volledig elektrische warmtepomp, die zelfstandig kan werken. Bij Bulex krijg je sowieso een volledig elektrische warmtepomp, die optioneel in een hybride opstelling gebruikt wordt.

Een hybride systeem is trouwens de ideale oplossing voor wie al wil verduurzamen en op gas wil besparen, maar nog niet de stap kan zetten naar een volledig elektrische warmtepomp. Je stapt op een later moment namelijk vlot over naar volledig verwarmen op elektriciteit. Daarnaast kan dit systeem geïnstalleerd worden zonder ingrijpende verbouwingen te moeten uitvoeren.

Nog zuiniger verwarmen met een slimme thermostaat

Voeg een slimme thermostaat toe aan je warmtepompinstallatie en bespaar nog meer energie.

Voeg de MiPro Sense toe aan de warmtepompinstallatie en bespaar nog meer energie. Deze slimme thermostaat haalt het energieverbruik van de verwarmingsinstallatie verder naar beneden. Je hebt meteen 2 wegen naar een zuinigere verwarming: via de buitenvoeler – die de temperatuur van het sanitair warm water afstemt op de buitentemperatuur – of door bediening vanop afstand, via connectie met je thuisnetwerk.

Wil je ook overstappen op een duurzame warmtepomp?

Overtuigd van de voordelen van een warmtepomp? Bulex heeft een uitgebreid aanbod, zo vind je zeker een systeem dat aansluit bij jouw noden.

Toch geen antwoord gevonden op je vraag? Neem contact met ons op. Wij doen het nodige om je vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.