Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Gas besparen doe je zo

Of de oorzaak nu ligt bij de geopolitieke crisis of de coronapandemie: de torenhoge gasprijzen zijn een feit. En vermoedelijk zullen ze nog een tijd aanhouden. Het is dus best mogelijk dat je wil besparen op je gas. Deze bespaartips zetten je alvast goed op weg om gas te besparen.

Een optimale werking van je toestel

Besparen op gas begint bij een efficiënt verbruik. Vaak kan je door kleine ingrepen je verwarming minder laten verbruiken.

Radiatoren ontluchten

Hangen er radiatoren? Dan loont het om die even te ontluchten.

Je verwarming slim maken

Omdat het goedkoopste gas nog steeds het gas is dat je niet verbruikt, is een slimme regeling zeker het overwegen waard.

Dit zijn snelle manieren om je gasverbruik te verminderen, zonder op je wooncomfort te beknibbelen.

Warmte binnenhouden om je gasverbruik te verlagen

De binnenlucht opwarmen is 1 ding, die warmte ook binnenhouden nog een ander. Warmteverliezen opsporen en wegwerken helpen je gas te besparen. Het zijn duurzame ingrepen die je snel en langdurig voordeel opleveren. Vaak al met kleine investeringen, zoals:

  • waterleidingen isoleren
  • (drie)dubbele beglazing voorzien
  • radiatoren vrijhouden voor goede warmteverspreiding
  • de buitenschil extra isoleren
  • ...

Zuinig verwarmen met een warmtepomp

Je verwarmt op gas en wil liever een alternatief op hernieuwbare energie? Een warmtepomp zet energie uit de omgeving in om jouw woning op te warmen. En die energie is uiteraard helemaal gratis. Zo verdien je je toekomstgerichte investering vlot terug en zit je voor vele jaren goed, terwijl je elke dag bespaart op je gasverbruik.

Is je woning niet geschikt om volledig met een warmtepomp te verwarmen? Een hybride opstelling combineert hernieuwbare energie met de kracht van je gasketel. Door de toevoeging van een warmtepomp is besparen op gas meteen een feit.

Gas besparen met een nieuwe ketel

Verlichting, huishoudtoestellen, auto’s, … Ze worden steeds zuiniger. Hetzelfde geldt voor je condensatieketel. Heb je een ouder model, dan is het goed mogelijk dat een nieuwe ketel je al helpt om gas te besparen. Recente Bulex-ketels bevatten de nieuwste technologie en zijn daardoor uiterst efficiënt en zuinig.

Waterstof als "gas van de toekomst"

De testen om waterstof in te zetten ter vervanging van gas zijn volop aan de gang. De moderne cv-ketels van Bulex zijn hier al op voorzien. Momenteel kunnen ze al 20% waterstof verwerken. Bovendien zijn ze voorzien op een toekomstige ombouw naar 100% waterstof. Dat is minder gas verbruiken, vandaag en morgen.

Gas besparen met Bulex als proactieve partner?