Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Duurzaam warm water? Kies voor een zonneboiler!

Hou je ervan om een lange, warme douche te nemen, maar voel je je schuldig dat het zoveel energie kost om je te helpen ontspannen? We hebben de oplossing voor jou: sanitair warm water produceren op een duurzame manier. Hoe dat in zijn werk gaat? Met een zonneboiler! In dit artikel vertellen we je wat de voordelen van zo’n toestel zijn en hoe het precies werkt.

Hoe werkt een zonneboiler?

Zoals zijn naam aangeeft, dient een zonneboiler om sanitair water te verwarmen op basis van gratis en onuitputbare zonne-energie. Dat is mogelijk dankzij zonnecollectoren, die gevuld zijn met glycol, een vloeistof die de zonnewarmte absorbeert. Die vloeistof gaat vervolgens door een warmtewisselaar, die zich in een waterreservoir bevindt. Op die manier kan de warmtewisselaar het water opwarmen. Eenmaal terug afgekoeld, stroomt de glycol terug naar de zonnecollectoren om opnieuw warmte te capteren. Daarna kan de cyclus herbeginnen.

Hoewel moderne systemen performant genoeg zijn om op de lange termijn aan jouw behoeften te voldoen, kan het toch zijn dat jouw waterverwarmer op minder zonnige dagen enige ondersteuning nodig heeft. Geen paniek: je kunt een zonneboiler makkelijk combineren met klassieke systemen die elk tekort opvangen. Met een condensatieketel kun je zo bijvoorbeeld bijna zestig procent van je warm water op een duurzame manier produceren. Dat zorgt voor een groot verschil in je portemonnee … én is nog eens goed voor het milieu! Het water in je boiler zal al voorverwarmd zijn door je waterverwarmer. Je bijkomende verwarming zal daardoor minder energie moeten verbruiken – en dus ook minder CO2 uitstoten – om de ideale temperatuur voor jouw ontspannende douche te bereiken.

HelioSet van Bulex

Ken jij HelioSet al, het zonneboilerconcept van Bulex? Dit toestel is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: als leegloopsysteem en als systeem onder druk. Met het systeem onder druk wordt de waterverwarmer geactiveerd als de temperatuursensoren een vraag naar warm water registreren. De verwarmer wordt terug uitgeschakeld als aan deze behoefte is voldaan. Bij het leegloopsysteem daarentegen blijft de waterverwarmer zonder onderbreking werken. Beide systemen garanderen een lange levensduur, weinig onderhoud en een makkelijke installatie.

Benieuwd of zo’n systeem iets voor jou is? De Bulex Xpertdealers geven je met veel plezier het juiste advies.