Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Welke soorten boilers bestaan er? Een handig overzicht

Ieder gezin is uniek en heeft een andere warmwaterbehoefte. Daarom is het belangrijk om een type boiler te kiezen dat past bij het verbruik van je familie én bij je woning. Alle boilers hebben dezelfde functie: sanitair water opwarmen. Toch kan hun werking en vermogen sterk verschillen. Wij zetten de verschillende soorten boilers hier op een rijtje.

Verschillende soorten boilers voor alle toepassingen

  • Badverwarmer op gas: dit toestel werkt volgens het doorstroomprincipe en produceert dus enkel warm water wanneer daar vraag naar is. Ideaal om het heel snel warm te krijgen onder de douche of in bad!
  • Condensatieketel met ingebouwde boiler: zorgt zowel voor warm water voor je centrale verwarming als voor je douche en bad. Twee in één dus en da’s handig, want deze ketel neemt weinig plaats in en kan bovendien snel en makkelijk geïnstalleerd worden.
  • Elektrische boiler: dit is een van de goedkoopste boilers op de markt. Bovendien is zo’n toestel makkelijk en snel te installeren. In het opslagvat wordt warm water constant op temperatuur gehouden. Daardoor krijg je altijd meteen warm water. Heb je gekozen voor elektriciteit met een dag- en nachttarief? Dan kun je uitsluitend ‘s nachts water opwarmen.
  • Voorraadboiler: deze boiler houdt een bepaalde hoeveelheid water voortdurend op temperatuur. De Bulex-modellen werken met een opwarmingsspiraal en zijn verkrijgbaar in verschillende volumes. Met een voorraadboiler is je bad of lavabo meteen gevuld, aangezien je warm water aan een groot debiet kunt aftappen.

Een milieuvriendelijke boiler

Wil je besparen op je energiefactuur en ben je op zoek naar een milieuvriendelijke boiler? Dan is een warmtepompboiler een uitstekende oplossing. Dit type boiler gebruikt de (binnen- of buiten)lucht om sanitair water te verwarmen. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor een elektrische boiler. De meerprijs verdien je terug op drie à vier jaar en bovendien bespaar je op je verbruik. Een warmtepompboiler verbruikt tot vier maal minder elektriciteit dan een elektrische boiler.

Heb je plaats om thermische zonnepanelen (zonnecollectoren) te installeren? Dan kun je ook opteren voor een duurzame zonneboiler. Met zo’n boiler produceer je tot zestig procent van je sanitair warm water met zonne-energie. Wanneer er niet genoeg zon is, springt je cv-ketel bij om het water op de gewenste temperatuur te krijgen.

Let wel: er is een verschil tussen thermische en fotovoltaïsche zonnepanelen. Thermische zonnepanelen of zonnecollectoren worden altijd geplaatst in combinatie met een zonneboiler. Daarbij word de energie van de zon gebruikt om het water in de zonneboiler op te warmen. Bij fotovoltaïsche zonnepanelen of PV-panelen wordt de zonne-energie omgezet in elektriciteit. Daarom zijn zulke zonnepanelen ideaal in combinatie met een warmtepomp.

Wil je graag meer informatie over de verschillende soorten boilers van Bulex? Neem dan snel vrijblijvend contact met ons op. Wij beantwoorden al je vragen.