Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Wanneer verwarmen met airco een goed idee is

Een lucht/lucht-warmtepomp of airco kennen we allemaal. Op hete dagen helpt dit toestel ons het hoofd koel houden. Maar wist je dat het in veel gevallen ook een prima alternatieve verwarming is? Hoe verwarmen met airco precies werkt en wanneer het een goed idee is, ontdek je hier.

Wat is een lucht/lucht-warmtepomp?

Een lucht/lucht-warmtepomp gebruikt energie uit de lucht om je woning te koelen of te verwarmen. Zo levert 1kW elektriciteit maar liefst 4kW aan energie. Dat maakt het een bijzonder energie-efficiënte technologie om je woning het hele jaar door op een aangename temperatuur te houden.

Alternatieve verwarming zonder cv

Met een airco als verwarming kies je een oplossing voor woningen zonder cv, met snel resultaat en zonder breekwerken. Je laat enkel de binnenunit installeren in de te verwarmen ruimte(s) en het buitentoestel aan je gevel, op het dak of op de grond. Je verwarmt je woning zonder radiatoren, vloerverwarming of andere toestellen te moeten plaatsen.

Oplossing voor oudere woningen

Oudere woningen hebben soms nog energieverslindende elektrische accumulatorkachels. Dan is verwarmen met een lucht/lucht-warmtepomp een slimme keuze. Je geniet in no time van een zuinige, gebruiksvriendelijke en aangename verwarming.

Studentenkamers verwarmen met airco

Wat koelen en verwarmen met airco zo bijzonder maakt? De lucht/lucht-warmtepomp doet de temperatuur snel stijgen of dalen. Zet je het toestel uit, dan is dat effect ook vlug weer verdwenen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld radiatoren, die nog een tijdje warmte blijven afgeven. Ideaal voor studentenkamers, waar jongeren overdag in de warmte studeren en ’s nachts in dezelfde kamer liever wat frisser slapen.

Warm welkom in buitenverblijf

Ga je naar je vakantieverblijf? Dan voel je je het liefst meteen ontspannen en helemaal thuis. Wist je dat je een lucht/lucht-warmtepomp via de app vanop afstand kan aansturen? Zo kom je aan in een woning of appartement dat al aangenaam warm is. Kwestie van je vakantie goed te starten.

Een lucht/lucht-warmtepomp als verwarming voor jouw project?