Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

De voordelen van een warmtepompboiler op een rijtje

Ben je op zoek naar een alternatief voor een elektrische boiler? Dan is een warmtepompboiler een uitstekend idee! Dit toestel gebruikt de warmte in de buitenlucht om sanitair water op te warmen. Daarnaast is deze boiler uiterst veilig. Benieuwd naar de andere voordelen van een warmtepompboiler? Wij zetten ze hier op een rijtje.

1. Een warmtepompboiler is zeer milieuvriendelijk

Een warmtepompboiler verbruikt weinig energie en heeft een lage CO2-uitstoot. Het toestel haalt tot 75% warmte uit de buitenlucht en maakt gebruik van een natuurlijk koudemiddel. Je kiest dus voor sanitair comfort én duurzaamheid!

2. Je bespaart op je energiekosten

Niet alleen het milieu zal je dankbaar zijn, maar ook je portemonnee. Een warmtepompboiler verbruikt tot zes keer minder dan een oud elektrisch exemplaar. Daarom win je de aankoopprijs van je boiler al na drie à vier jaar terug. Bovendien heb je bij de aankoop vaak recht op een premie.

3. De boiler is geschikt voor elk type huis

Een warmtepompboiler is geschikt voor nieuwbouwwoningen én oudere huizen. Of het nu gaat om studentenkamers, serviceflats of een ruim herenhuis: je vindt altijd een toestel dat voldoet aan jouw behoefte. Alle Bulex-warmtepompboilers zijn met hun maximumhoogte van twee meter erg compact en zijn beschikbaar als wand- of vloermodel.

4. Je kan het toestel aansluiten op zonnepanelen

Een warmtepompboiler laat zich perfect combineren met zonnepanelen. Ga je voor deze optie, dan wordt je energie nóg voordeliger en duurzamer!

5. Je hebt geen last van storen geluid

Oude boilers maken soms veel lawaai. Gelukkig zijn warmtepompboilers bijzonder stil. De MagnaAqua-toestellen maken maar 36 decibel geluid vanop een afstand van twee meter. Ter vergelijking: dat is stiller dan een vaatwasmachine van de laatste generatie.

Wil je meer informatie over een warmtepompboiler of ontvang je graag een offerte op maat? Neem dan contact op met een zelfstandige Bulex-installateur in jouw regio.