Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Waarom een elektrische boiler kopen loont

Ben je op zoek naar een nieuwe boiler om je sanitair water te verwarmen? Waarom zou je dan niet kiezen voor een elektrisch exemplaar? Een elektrische boiler zorgt voor een constante toevoer van warm water met een stabiele temperatuur, zelfs wanneer je grote hoeveelheden nodig hebt.

Hoe werkt een elektrische boiler?

Een elektrische boiler heeft een geïsoleerd vat waarin een bepaalde hoeveelheid water kan worden opgeslagen. In dat vat zit een elektrische warmtespiraal die het water opwarmt, waarna de boiler het water op temperatuur houdt. Op die manier kun je snel én voordelig warm water verkrijgen voor je badkamer of keuken. Afhankelijk van de grootte van je gezin, kun je een elektrische boiler met geringe of ruime inhoud kiezen (van 10 liter tot 300 liter).

Waarom is het slim om een elektrische boiler te kopen?

Een elektrische boiler heeft verschillende voordelen. Ten eerste is het toestel zeer makkelijk te monteren op bijna elke plaats. Je hebt geen gasaansluiting, luchtaanvoer of rookgasafvoer nodig. Een elektriciteitsaansluiting volstaat om de boiler te kunnen plaatsen. Daarnaast zijn zulke klassieke boilers minder duur in aankoop dan andere opties. Let wel op: de prijzen van de toestellen zijn afhankelijk van hun capaciteit en kunnen dus enorm variëren.

Bulex warmtepompboiler MagnaAqua

Is er een alternatief voor een elektrische boiler?

Uiteraard heb je naast een elektrische boiler ook andere mogelijkheden om sanitair water te verwarmen. Heb je een groot gezin, en dus een aanzienlijke warmtebehoefte? Dan loont het misschien om voor een warmtepompboiler te kiezen. Dit milieuvriendelijke toestel haalt energie uit de omgeving om warm water aan te leveren. De aankoopprijs van een warmtepompboiler ligt hoger dan die van een elektrische boiler, maar na drie of vier jaar verdien je de kost vanzelf terug dankzij zijn zuinige werking. Informeer ook zeker naar de premies voor warmtepompboilers.

Ben je geïnteresseerd in de aankoop van een elektrische boiler of een warmtepompboiler? Ga dan op zoek naar een professionele Bulex-installateur in jouw buurt.