Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Wanneer moet ik mijn oude cv-ketel vervangen?

“Beter voorkomen dan genezen”, luidt het aloude gezegde. Een waarheid als een koe, die ook geldt voor jouw verwarmingsinstallatie. Zo vermijd je dat je die op een dag in allerijl moet vervangen. Stel je maar eens voor dat je in putje winter met een defecte ketel te maken krijgt … In dit artikel ontdek je welke symptomen erop wijzen dat het (stilaan) tijd is om jouw cv-ketel te vervangen.

Je ketel vertoont tekenen van vermoeidheid

Je hoeft nog niet meteen te panikeren bij de eerste storing, maar houd je ketel toch maar goed in het oog als dezelfde problemen telkens opnieuw opduiken. Ga ervan uit dat de gemiddelde levensduur van een verwarmingsketel vijftien à twintig jaar bedraagt, al kan dat mits correct onderhoud nog een stuk langer zijn.

Je energieverbruik verminderen

Wat als we je vertelden dat je tot 35% energie kunt besparen door een gascondensatieketel van Bulex te installeren? Dankzij het uitstekende rendement van deze ketels verwarm je veel duurzamer. Ze zijn dan ook helemaal conform de nieuwste ErP-normen. Onze condensatieketels zijn dus goed voor de planeet én voor jouw portemonnee.

Een installatie op maat van jouw behoeften

Gezinsuitbreiding in het vooruitzicht? Of gaan je kinderen binnenkort alweer het huis uit? Krijgt je woning misschien een nieuwe aanbouw? Wat ook de reden mag zijn dat je voortaan meer of minder gaat verwarmen, zorg ervoor dat je cv-installatie op maat van jouw behoeften blijft. Zo vermijd je dat je te veel (of te weinig) vraagt van je systeem en het zo minder lang laat meegaan.

Geïnteresseerd in de voordelen van een nieuwe cv-installatie? Ontdek dan snel het gamma van Bulex en aarzel niet om onze online tool te gebruiken voor gratis advies.

Meer informatie en een prijsindicatie?

Een van onze experts neemt contact met je op om samen de mogelijkheden op basis van je woonsituatie te overlopen, en een geschikt toestel te selecteren.