Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Een warm gevoel vanbinnen dankzij de Thema Condens FAS 65-gaswandketel met groot vermogen

Een prachtige langgevelvilla in een groene wijk in Brasschaat: hier wordt gewerkt aan een ingrijpende verbouwing. De woning heeft nog haar klassieke looks van toen ze werd gebouwd in de jaren 60 maar binnenin heeft ze een metamorfose ondergaan. Met dank onder meer aan de Bulex Thema CONDENS FAS 65, die al meteen voor een aangenaam gevoel zorgt.

Installateur Lorenzo Vilardi en eigenaar Hugo Wagemaker.

‘Hoe verwarm je efficiënt een oude woning?’ was een van de vragen waarmee de nieuwe eigenaar Hugo Wagemaker worstelde toen hij zijn huis wilde renoveren. “De woning had een groot potentieel maar was binnen zeer besloten”, zegt Hugo. “Enge ruimtes, donkere kamers, zware houten balken, kleine ramen. Alles wat we niet wilden, kortom. Ook nauwelijks isolatie. We hebben alles uitgebroken, muren gesloopt, ruimte gecreëerd, nieuwe ramen, beglazing en isolatie gestoken. Het huis werd op die manier een deel van onszelf. Nu kwam het erop aan een aangenaam leefklimaat te creëren. Daarvoor kon ik rekenen op installateur Lorenzo Vilardi en Bulex.”

Er was al een band tussen de tandarts en de verwarmingsinstallateur. “Toen ik mijn praktijk in Antwerpen opstartte, had hij tot mijn grote tevredenheid voor de verwarmingsinstallatie gezorgd. Bulextoestellen uiteraard. Toen mijn woning verbouwd moest worden, dacht ik dan ook meteen aan hem. Het huis is groot en open en de behoefte aan een efficiënte verwarming op alle verdiepingen reëel. We kozen voor vloerverwarming op het gelijkvloers in combinatie met radiatoren op de bovenverdiepingen. Bovendien wilden we in de twee badkamers over voldoende warm water beschikken om ons op elk ogenblik probleemloos te kunnen douchen. Omdat ik er zelf weinig van ken, vroeg ik raad aan Lorenzo. Hij beval ons de installatie aan die er nu staat.”

De villa in Brasschaat onderging een grondige renovatie.

“Dat is de Thema CONDENS FAS 65, een condensatiegaswandketel met groot vermogen, ideaal voor een woning als deze”, zegt Lorenzo Vilardi. “Hij zorgt voor de gewenste temperatuur via de vloerverwarming én de radiatoren. Die laatste werken uiteraard met thermostatische kranen. De vloer is een anhydriet vloeichape, ideaal voor vloerverwarming dankzij haar uitstekende warmtegeleiding.

De massa van de vloer wordt gelijkmatig opgewarmd. De ketel zelf is een juweeltje van technisch vernuft. Het ketellichaam en de brander zijn van inox, dus heel bestand tegen slijtage. De ketel werkt met een ingebouwde hoogrendementspomp en is gekoppeld aan een FE 300 voorraadboiler met opwarmingsspiraal. Met zijn inhoud van 300 liter kunnen de eigenaars altijd over het nodige sanitair warm water beschikken.”

De Thema CONDENS FAS 65 van Bulex is ook erg zuinig dankzij zijn elektronische gasregeling, die veel soepeler is dan bij een conventionele pneumatische regeling en de aan-uitcycli van de ketel beperkt. Door deze technologie werkt het toestel altijd op het laagst nodige vermogen, wat toelaat meer energie te besparen en ook winst oplevert op het vlak van CO- en NOx-uitstoot. Dit alles zorgt voor een langere levenscyclus.

De MiGo-thermostaat.

Deze ketel wordt aangestuurd door een draadloze MiGo-thermostaat met weersafhankelijke regeling. “Heel handig”, vindt Lorenzo Vilardi. “Met deze slimme thermostaat kan je via de MiGo-app je verwarming en warmwaterproductie heel nauwkeurig en eenvoudig vanop afstand met je smartphone bedienen. Wanneer je thuiskomt heerst binnen meteen de perfecte temperatuur. De weersafhankelijke regeling gebeurt niet met een buitenvoeler maar via buitentemperatuurmetingen van verschillende weerstations in de omgeving via het internet.”

De Thema CONDENS FAS 65 is de hoeksteen van deze installatie.

“Ik ben erg blij met het resultaat”, besluit Hugo Wagemaker. “De installatie werkt perfect en ik weet dat ik op de service van Bulex kan rekenen. Uiteindelijk is het een kwestie van wederzijds vertrouwen.” “Helemaal mee eens”, haakt Lorenzo Vilardi in. “Bij Bulex staan de klant, zijn tevredenheid en zijn zekerheid omtrent de service centraal. Dat zou niet kunnen zonder de kwaliteitsvolle producten van het merk met de allernieuwste en geteste technologieën, en de vakopleiding die we genieten.”

Ontdek de Thema Condens FAS 65

Lees meer over condensatieketels