Zoeken

Condensatieketel nodig? Ontdek alle voordelen

 • Optimaal rendement
 • Tot 35% lager verbruik
 • Milieuvriendelijk
 • Snelle installatie
 • Flexibele uitbreidingsmogelijkheden

Condensatieketels halen energie uit de rookgassen die vrijkomen bij de verbranding, terwijl die gassen bij klassieke ketels gewoon door de schoorsteen verdwijnen. Atmosferische ketels of niet-condenserende ketels mogen dan ook alleen nog in uitzonderlijke gevallen geplaatst worden, aangezien condensatieketels een pak duurzamer zijn.

Dankzij een condensatieketel bespaart u tot 35% energie en dat scheelt uiteraard in uw portemonnee. Op deze pagina komt u alles te weten over de prijs, de voordelen én de werking van deze ketels.

Werking van een condensatieketel

Een condensatieketel werkt op dezelfde manier als een niet-condenserende ketel. Gas of stookolie wordt verbrand als warmtebron voor uw verwarming of sanitair warm water. Toch is er een belangrijk verschil tussen beide type ketels: een condensatieketel benut de warmte uit de rookgassen, terwijl deze bij een atmosferische ketel gewoon verloren gaan via de schoorsteen. Met een condensatieketel geniet u dus van het hoogste comfort op vlak van verwarming en sanitair water, en dat aan een lagere energiekost.

Meer over de werking van een condensatieketel

Gascondensatieketel: de voordelen

Overweegt u om een Bulex-condensatieketel te laten installeren? Dan kunnen deze mooie voordelen u wellicht overtuigen:

Optimaal rendement

Het hoge rendement van een condensatieketel leidt tot lagere energiekosten en vermindert de uitstoot van gassen die schadelijk zijn voor het milieu.

Minder roet- en andere deeltjes bij verbranding

Dankzij de condensatietechnologie komen er een stuk minder roet- en andere toxische deeltjes vrij bij de verbranding. Een win-win voor uw gezondheid én het milieu.

Tot 35% lager verbruik

Met een gascondensatieketel bespaart u jaarlijks ten opzichte van een klassieke, niet-condenserende ketel. De aankoop van uw gascondensatieketel verdient u dus al snel terug!

Makkelijk te installeren

Een gascondensatieketel is eenvoudig te installeren zonder grote breekwerken. U hoeft dus geen handenvol geld uit te geven aan ingrijpende verbouwingswerken. Er moet alleen een tubering van de aanwezige schoorsteen worden voorzien. De volledige installatie duurt hoogstens één tot drie dagen.

Mogelijkheid tot flexibele uitbreiding

Een gascondensatieketel laat zich uitstekend combineren met onder andere zonnepanelen, warmtepompen, warmwaterboiler en thermostaten. Met zulke aanvullingen bespaart u nóg meer op uw energieverbruik en draagt u uw steentje bij aan een beter leefmilieu.

Prijs van een condensatieketel: de bepalende factoren

De HelioSet zonneboiler is een ideale combinatie met een condensatieketel

De aankoopprijs van een condensatieketel ligt iets hoger dan die van een niet-condenserende ketel. Gelukkig bespaart u met een condensatieketel wel een pak meer op uw energiefactuur. De investeringskost van het toestel betaalt zich dus al na enkele jaren terug. Andere factoren die de prijs van een condensatieketel kunnen beïnvloeden, zijn:

 

 • Onderhoudskosten: in bepaalde regio’s bent u verplicht om elke twee jaar een professioneel onderhoud te laten uitvoeren van uw gascondensatieketel. Een goed onderhouden gascondensatieketel gaat langer mee en verbruikt minder energie.
   
 • Zonneboiler: de verbruikskosten van een condensatieketel kunnen nog dalen door er een zonneboiler aan te koppelen. De investeringskost van dit laatste toestel ligt dan wel hoger, maar het kan tot 60% van het sanitair warm water van een gezin dekken. Vooral in de zomermaanden betekent dit dat uw gascondensatieketel nauwelijks energie verbruikt.

Garantie op condensatieketels

Wist u dat u bij aankoop van een condensatieketel bij Bulex drie jaar garantie geniet?

Lees meer over de garantievoorwaarden

Soorten condensatieketels

Bulex biedt gascondensatieketels aan voor ieders warmtebehoefte en voor elke woning. In ons gamma vindt u combiketels, die instaan voor de verwarming van uw huis én voor sanitair warm water. Deze soort ketels zijn erg handig wanneer u over weinig plaats beschikt en verwarmen het water in sneltempo. Daarnaast vindt u bij Bulex codensatieketels die u kunt combineren met een warmwaterboiler. Kiest u voor deze optie, dan geniet u van het hoogste sanitair comfort. Genieten van een warme regendouche, terwijl uw huisgenoot de afwas doet? Dat kan perfect.

Of het nu gaat om een studentenkamer of een gezinswoning voor zes personen: onze ketels zorgen altijd voor de juiste temperatuur in huis en onder de douche.

 

Afhankelijk van de beschikbare plaats kunt u kiezen tussen twee soorten condensatieketels:

 • Een wandketel: deze ketel is erg compact, maar heeft toch een krachtige werking. In het Bulex-aanbod vindt u modellen voor verwarming en sanitair water, maar ook toestellen uitsluitend voor verwarming.
  Ontdek onze wandketels

 

 • Een vloerketel: dit soort ketel neemt meer plaats in, en is verkrijgbaar in grotere vermogens dan een wandketel. Het toestel is dan ook vooral geschikt voor grote gebouwen. De Bulex-vloerketel dient enkel voor verwarming, maar kan perfect worden gecombineerd met een warmwaterboiler.
  Ontdek onze vloerketel

Welke functies bieden u een nóg beter sanitair comfort

Bij Bulex vindt u twee toestellen die beschikken over een unieke functie.

ThermoMaster met Warmstart

Deze efficiënte oplossing biedt zeer snel warm water. Gewone ketels signaleren de vraag naar warm water bij afname en starten dan met verwarmen. Dat vraagt uiteraard tijd en koud water wordt verspild tot de gewenste temperatuur is bereikt. De WarmStart zorgt dat de warmtewisselaar van de combiketel warm blijft zodat er steeds meteen warm water uit de kraan stroomt wanneer u daar nood aan heeft.

Isotwin Condens met Dynamic Accumulation

Dankzij de Dynamic Accumulation-technologie beschikt u meteen over 200 liter warm water. Op het moment dat al het warm water op is, duurt het amper vijf minuten voor u opnieuw over 200 liter warm water beschikt. Bij een ketel zonder deze technologie kan dit meer dan 20 minuten in beslag nemen.

Wat met de afvoer van een condensatieketel?

Een condensatieketel heeft voor zijn rookgasafvoer specifieke buizen nodig die de fabrikant van de ketel verplicht moet meeleveren. De condensatieketel kan zonder problemen op een bestaande schouw aangesloten worden, net zoals een niet-condenserende ketel, op voorwaarde dat de schouw getubeerd wordt (hierbij wordt een speciale afvoer in de schouw gemonteerd).

Opgelet: in appartementsgebouwen waar de ketels aangesloten zijn op een gemeenschappelijke schouw, is het niet zomaar mogelijk één ketel te vervangen door een condensatieketel, aangezien u hiervoor de schouw moet aanpassen.

Uw condensatieketel regelen

Met een kamerthermostaat, weersafhankelijke regeling of afzonderlijke thermostaatkranen op de radiatoren kunt u de temperatuur in huis precies instellen. Een weersafhankelijke regeling of een afzonderlijke thermostaatkraan kan zelfs de temperatuur voor iedere kamer apart regelen. U heeft de keuze tussen een aan/uit-regeling of een modulerende regeling.

Er zijn ook slimme thermostaten op de markt waarmee u uw verwarming regelt van op afstand via een mobiele app. Zo stelt u uw verwarming nóg beter af en bespaart u dus nog meer energie.

Vind de beste condensatieketel

Helemaal gewonnen voor een condensatieketel en op zoek naar een geschikt model? Dankzij onze handige configurator vindt u de beste ketel voor uw woning en warmtebehoefte. Bovendien ontvangt u binnen de drie minuten een vrijblijvende offerte, inclusief installatiekost én btw. Zodra u de offerte ontvangen hebt, kunt u ook een plaatsbezoek aanvragen. Een professionele installateur komt dan gratis bij u langs voor advies en finaliseert de offerte indien u dit wenst.

Ontvang een offerte voor uw condensatieketel

Vraag meer informatie

Hulp nodig?

Ontvang een offerte

Vraag een plaatsbezoek aan zodat onze installateur u kan u advies op maat en een persoonlijke offerte kan bezorgen.

Download onze brochure

Download onze brochure digitaal voor nog meer informatie over onze condensatieketels.

Referenties

Onze klanten zijn onze beste ambassadeurs! Ontdek waarom klanten voor Bulex kozen.

Ontdek onze producten

Ontdek ons gamma condensatieketels op gas en vind een geschikte oplossing.