Zoeken
Vind een installateur Onderhoud aanvragen
Offerte aanvragen

Maak uw verwarmingsinstallatie zomerklaar met deze 5 tips

Ja hoor, de zon schijnt, de verwarming mag lekker af. Maar wilt u dat uw verwarmingsinstallatie volgende herfst weer even lekker en soepel opstart? We helpen u op weg met 5 tips.

Tip 1: Weg met de wintermodus!

Is het buiten gemiddeld 18°C? Dan is het tijd om uw thermostaat op zomermodus te zetten. U kunt dit ook doen via het bedieningsbord op uw ketel als u geen thermostaat hebt.

Voordeel: u bent er zeker van dat uw ketel niet onnodig start. Een zeer nuttig gebaar dus, vooral voor ketels die ook huishoudelijk water verwarmen.

Tip 2: Helemaal opendraaien, die thermostatische kranen!

Staat uw ketel in zomerstand? Dan kunt u beter ook de thermostatische kranen van uw radiatoren volledig opendraaien. Als u de thermostatische afsluiters in de zomer gesloten laat, kunnen ze vastlopen. Als gevolg daarvan zal de radiator niet opwarmen tijdens de winter...

Tip 3: Zomertijd = onderhoudstijd voor uw ketel

De zomertijd is niet alleen komkommertijd … Het is ook het ideale moment om uw ketel te laten onderhouden. Het is immers voor iedereen wat rustiger, ook voor de installateurs. Vraag dus om een grondig onderhoud, zo is uw ketel tiptop in orde voor het volgende stookseizoen.

Goed om weten: wat voor uw ketel geldt, geldt ook voor uw schoorsteen! Is uw ketel aangesloten op een schoorsteen, dan kunt u deze ook best laten vegen tijdens de zomer.

Tip 4: Kan uw verwarmingsketel nog een winter lang mee?

Hoe is het met uw ketel gesteld? Kan hij nog een hele winter lang zijn werk doen? Maak gebruik van de zomer om hierover na te denken, want nu hebt u nog genoeg tijd om een nieuwe ketel te laten installeren. Om voor en tegens te evalueren en om op zoek te gaan naar goede deals. Denk er bovendien aan dat een nieuwe ketel milieuvriendelijker en veel zuiniger is dan de oudere generatie ketels. Het is dus sowieso een goede investering. En opnieuw: installateurs hebben in deze periode meer tijd om u te helpen. Dus: zorg ervoor dat u er ook de komende winter warmpjes inzit en begin er nu aan!

Wilt u info over een nieuwe ketel? Vind een installateur*uit uw regio.

Tip 5: Zonne-energie, een milieuvriendelijk alternatief voor warm water

Wist u dat een zonneboiler krachtig genoeg is om u tijdens de lente en de zomer in warm water te voorzien? Goed voor het milieu, en voor uw portemonnee: uw energiefactuur zal gevoelig dalen!

En in de winter dan? Ook dat is geen probleem: zolang er zon is, zullen de zonnepanelen het water zo veel als mogelijk opwarmen, ook in de winter. Indien het water toch niet voldoende is opgewarmd, springt de ketel bij.

Met de Bulex Helio SET beschikt u over een eenvoudig zonne-energiesysteem waarbij u zonnepanelen combineert met een zonneboiler en eventueel een condensatieketel. De grootte van de installatie hangt af van uw persoonlijke noden. Bovendien zijn alle Bulex-condensatieketels te combineren met het Helio SET systeem.

Interesse? Bekijk onze Bulex zonne-energiesystemen

* Onder erkende installateurs worden alle installateurs begrepen met een geldig BTW nummer.