Zoeken

Onze geschiedenis

Al mmer dan 80 jaar is Bulex één van de marktleiders op het gebied van verwarming. Maar hoe zijn we hier gekomen? Een duik in onze rijke geschiedenis.

 

Alles begon in 1934 met één toestel: een badverwarmer op gas kreeg de naam Bulex.

Deze badverwarmer was al snel terug te vinden in heel wat badkamers en keukens. Het toestel was zelfs zo populair, dat de naam 'Bulex' na een tijdje gebruikt werd als generische term voor een badverwarmer op gas. Vandaag de dag weet iedereen in België nog steeds wat 'een Bulex' is.

 

De Bulex verwarmde overal in België water, en dit bleef niet onopgemerkt bij het bedrijf Contimeter. Contimeter riep een nieuwe afdeling met als naam 'Bulex' in het leven, die gespecialiseerd was in gas- en watertechnologieën. Er volgde een fusie tussen Contimeter en EGEA, die de naam 'Contigea' kreeg.

 

Ondertussen begon een fabriek te Nantes in Frankrijk met de productie van Saunier Duval-verwarmingsketels voor de Franse markt. Dit was een moderne productiesite met een productieratio van één gasketel per 37 seconden. In 1970 sloegen Bulex en Saunier Duval de handen in elkaar, en tot op vandaag zijn we nog steeds partners.

 

Een jaar later deed ook 'Le Renova', een andere Belgische fabrikant van badverwarmers, zijn intrede op de markt.

 

In 1974 stonden we bekend als Renova Bulex en in 1978 werden Bulex, Renova Bulex en Pegase (de voorganger van Bulex Service) afdelingen van Saunier Duval België. In het nieuwe logo voor deze groep was eens te meer een vliegend dier te zien: de rode vogel die wij vandaag allemaal kennen.

 

In de jaren 90 werden we een dochteronderneming van de engelse Hepworth Group en 'Pegase' kreeg de naam 'Bulex service' en in 1997 zijn we ons gaan toespitsen op twee afgelijnde activiteiten: Renova Bulex stond in voor de verkoop van de producten van de groep, en Bulex service garandeerde een optimale technische ondersteuning met zes regionale kantoren en 85 techniekers.

 

Bij de start van het nieuwe millennium vond er een andere belangrijke fusie plaats: Renova Bulex werd opgenomen in de Vaillant Group. Deze fusie zorgde voor een sterkere positie van ons merk en zorgt er vandaag nog steeds voor dat wij één van de leiders zijn op de Belgische verwarmingsmarkt. Wij blijven vooruitgang boeken door te investeren in R&D.

 

In 2005 toonde een onderzoek aan dat de naam 'Bulex' nog steeds een even sterke positie heeft op de markt, dus besloten we 'Renova' te schrappen uit onze naam. De naam 'Bulex' en onze betrouwbaarheid zijn voor ons tenslotte altijd een constante gebleven. In 2010 kregen we een modern gezicht en logo en onze nieuwe slagzin 'Altijd aan uw zijde' legt de nadruk dat we dicht bij onze klanten willen staan.

 

In 2013 openden we ons eerste opleidingscentrum, Centre of Excellence genoemd, in Destelbergen (bij Gent) en in 2014 verhuisden we naar onze nieuwe hoofdzetel in Drogenbos waar ook ons tweede opleidingscentrum is gevestigd.

 

Net op tijd om onze 80ste verjaardag te vieren!