Zoeken

Uw verwarmingsketel onderhouden: nuttig!

Vraag uw onderhoud aan!

Een perfect onderhouden verwarmingsketel heeft een hoger rendement, een lager verbruik en dus ook een langere levensduur. Ook is hij veiliger en stoot hij minder schadelijke stoffen uit, wat uiteraard goed is voor het milieu.

Lente = ideale periode voor onderhoud

De lente- en zomermaanden zijn doorgaans een rustige periode voor techniekers. Profiteer er dus van om tijdens deze periode uw onderhoud te laten uitvoeren. Zo vermijdt u verrassingen in de winter en krijgt u veel sneller een afspraak.

Wat houdt een onderhoud in:

De lente- en zomer zijn de ideale periode om uw onderhoud uit te voeren.

 

  • Rookgasanalyse
  • Ontstoffen van het toestel
  • Reiniging van de brander en de primaire warmtewisselaar
  • Controleren van de waterdruk op de CV-installatie

 

Vraag uw onderhoud aan

Wettelijke verplichtingen en documenten

In Brussel en Vlaanderen is het onderhoud verplicht.

Regelmatig een onderhoud laten uitvoeren op uw verwarmingsketel op gas is belangrijk om een optimaal rendement te behouden en de veiligheid te garanderen. Bovendien is het in Vlaanderen en Brussel bij wet verplicht:

 

  • Vlaanderen: verplicht tweejaarlijks onderhoud
  • Brussel: verplicht tweejaarlijks onderhoud
  • Wallonië: verplicht driejaarlijks nazicht (geen onderhoud)

 

Na het onderhoud krijgt u van uw installateur een reinigings- en verbrandingsattest. Bewaar dit document goed.

Meer informatie over de wettelijke verplichtingen voor een onderhoud per gewest.

 

Vraag nu uw onderhoud aan

Verplichte reiniging van uw schoorsteen vóór onderhoud van atmosferische ketels

Opgelet: Er is een belangrijke wijziging in de wetgeving rond het onderhoud van CV-installaties aangesloten op een schoorsteen (Type B aansluiting = atmosferische toestellen).

Het reinigen van uw schoorsteen is een verplicht onderdeel geworden van het 2-jaarlijkse onderhoud van uw centrale-verwarmingsinstallatie.*

Dit wil zeggen dat u vanaf heden eerst de schoorsteen of het rookgasafvoerkanaal moet laten schoonvegen door een erkende schoorsteenveger. Pas als u het reinigingsattest van schoorsteenvegen hebt ontvangen en kan voorleggen, kan het onderhoud van uw CV-toestel plaatsvinden.

Bent u huurder en/of eigenaar? Dan bent u volgens de wet verantwoordelijk voor alles wat met onderhoud te maken heeft, dus ook voor het reinigen van de schoorsteen.

Ten gevolge van deze nieuwe wetgeving behoudt Bulex zich het recht een onderhoud, uitgevoerd door één van onze techniekers, te verplaatsen of te annuleren indien u het schoorsteenvegerattest niet kunt voorleggen.

* Deze wet is enkel van toepassing op schoorstenen die aangesloten zijn op een CV-installatie met een centraal open stooktoestel (type B) met een vermogen vanaf 20 kW.

Kies voor een technieker van Bulex

Het onderhoud moet uitgevoerd worden door een erkend technicus. Onze techniekers werken elke dag met Bulex producten, zij kennen onze toestellen dus door en door en staan garant voor een snel en goed onderhoud.

 

Vraag nu uw onderhoud aan

Vraag nu uw onderhoud aan

Persoonlijke gegevens

Het formulier kon niet verzonden worden omdat bepaalde verplichte velden ontbreken.

Maatregelen COVID-19:

Onze diensten blijven toegankelijk, maar kunnen worden verstoord door de huidige gezondheidsmaatregelen. Er wordt voorrang gegeven aan dringende interventies.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te helpen.

Onze medewerkers staan tot uw beschikking op 02/431 80 00.

Bedankt om tijdens het bezoek van onze technici de vereiste hygiënische maatregelen strikt te respecteren (houd de minimale veiligheidsafstanden aan, bel uw afspraak af in geval van ziekte of verdenking van ziekte,...)

Vraag uw onderhoud aan

Contacteer ons!

Openingsuren:

ma - vrij: 07.00u - 22.00u

za - zo: 08.00u - 17.00u