Zoeken

Bulex lanceert GeniaAir Split

Mooie, efficiënte en geruisloze lucht/water warmtepomp

Bulex staat voor eenvoud in installatie en gebruiksgemak. Dat bewijzen we met de nieuwe lucht/water warmtepomp GeniaAir Split. Deze warmtepomp met split-technologie op basis van koudemiddel is een meester in het benutten van hernieuwbare energie voor verwarming, sanitair warm water en koeling. De GeniaAir Split kwijt zich geruisloos en efficiënt van die taak. En het toestel laat zich op één dag installeren. Handig toch?

De nieuwe GeniaAir Split is het natuurlijke verlengstuk van het Bulex lucht/water warmtepomp-assortiment. Ze is ontwikkeld om het leven van de installateur nog te vereenvoudigen tijdens de installatie én het onderhoud. Het systeem is volledig voorgemonteerd wat synoniem staat met een flexibele installatie. U hoeft niet te boren, te breken of te graven.

Te installeren in 1 dag

GeniaAir Split warmtepomp en GeniaSet binneneenheid op de achtergrond.

De GeniaAir Split bestaat uit twee componenten: de GeniaAir Split warmtepomp en de GeniaSet Split binneneenheid. De warmtepomp krijgt een plek buitenshuis, tegen de muur, op het dak of in de tuin. De GeniaSet Split hydraulische eenheid wordt binnen geplaatst. De vereiste onderdelen voor de efficiënte en energiezuinige werking van de lucht/water warmtepomp zijn reeds ingebouwd. De installateur hoeft ze enkel nog te verbinden met behulp van reeds voorgeïsoleerde koelvloeistofleidingen. De leidingen zijn dun en eenvoudig plooibaar, wat de plaatsing vergemakkelijkt. De buitenunit is bovendien al voorgevuld met het ecologische koudemiddel R410A om een afstand tot 15m te overbruggen. Voor de montage en aansluiting van de leidingen is geen speciaal gereedschap vereist. Dat vereenvoudigt de klus zo sterk, dat de GeniaAir Split zich op één dag laat installeren. Voor de plaatsing van de GeniaAir Split dient de installateur in het bezit te zijn van een certificaat van bekwaamheid in de koeltechniek.

Stille werking

De GeniaAir Split is één van de stilste warmtepompen op de markt.

De GeniaAir Split mag zich tot de stilste warmtepompen op de markt rekenen. In fluistermodus blijft de geluidsproductie beperkt tot 32 dB(A) op een afstand van 3 meter. Op een afstand van 5 meter daalt het geluidsvermogen zelfs tot 25 dB(A). Die lage geluidsemissie maakt de warmtepomp flexibel inzetbaar voor rijwoningen, op platte daken of in stadstuintjes. Het geheim achter de stille werking zijn een grotere, vlakke verdamper – die de luchtstroom beperkt, een efficiënte ventilatormotor, aangepaste ventilatorbladen en het beperken van trillingen veroorzaakt door de ventilator.

Zuinig comfort

Het volledige GeniaAir Split-gamma

Het toestel is niet alleen heel stil, maar ook zuinig in het gebruik. De warmtepomp haalt 75% van de energie uit de omgevingslucht en slechts 25% uit elektriciteit. Dat levert de GeniaAir Split een energielabel A++ op en een COP tot 5. Om het energieverbruik te sparen, past de modulerende compressor het vermogen traploos aan de bestaande verwarmingsbelasting in het gebouw aan. De betrouwbaarheid van de GeniaAir Split is gewaarborgd tot -20°C.

De nieuwe lucht/water warmtepomp van Bulex is beschikbaar in vermogensklassen variërend van 3 tot 12kW. Daarmee bieden we een alternatief om ééngezinswoningen of half-open woningen met hernieuwbare energie te laten verwarmen en koelen en dat aan een uitstekende prijs-kwaliteit-verhouding. Bent u op zoek naar een groter vermogen? De GeniaAir Split laat toe maximaal drie warmtepompen in cascade te laten samenwerken.

Sanitair warm water

Ook de productie van sanitair warm water is een koud kunstje dankzij de hydraulische binneneenheid GeniaSet Split. De binneneenheid heeft een ingebouwde warmwaterboiler van 190l die voldoet in de normale warmwaterbehoefte van een vierpersoonsgezin. Volstaat die inhoud niet, dan kunt u de warmtepomp ook combineren met een hydraulische wandmodule en een externe warmwaterboiler. Met een inhoud van 200 tot 400 liter staan ze garant voor een groot comfort aan sanitair warm water.

Slim beheer met MiPro

Weersafhankelijke regeling MiPro met gratis app.

Het aansturen van de warmtepomp doet u met de MiPro of draadloze MiPro R. Wie de weersafhankelijke regelaar combineert met de internetcommunicatiemodule MiLink kan de GeniaAir Split zelfs vanop afstand aansturen met de gratis MiPro-app.

 

Ontdek de GeniaAir Split Lees meer over onze warmtepompen.