Zoeken

Nieuwe eisen in ErP-regelgeving

Op 26 september 2018 kwamen er nog een aantal nieuwe eisen in de ErP-regelgeving bij. Om aan die nieuwe eisen te beantwoorden zal er dit najaar heel wat veranderen binnen ons gamma van badverwarmers en warmwaterboilers op gas.

De nieuwe eisen in de Ecodesign regelgeving focussen op de uitstoot van het schadelijke NOx (stikstofoxiden) bij de verbranding van gas. Toestellen voor verwarming en de productie van warm water op gas moeten binnen de NOxklasse 6 vallen. Dat betekent dat ze niet meer dan 56mg NOx per kWh mogen uitstoten. Vernieuwing binnen ons gamma badverwarmers en gasboilers is dus aan de orde. Goed om te weten: onze condenserende gasketels voldoen al aan die eis.

Venieuwing van het gamma

Het volledige gamma badverwarmers en de niet-condenserende verwarmingsketels worden in de komende periode vernieuwd. De Opalia bijt de spits af, later volgt een nieuw toestel dat de Thema Tek en Thema Classic zal vervangen. Ook de warmwaterboilers op gas krijgen een update met een nieuwe reeks. Het Aqgas-gamma zal uit het aanbod verdwijnen na de uitputting van voorraad.

Dankzij de vernieuwingen staan de Opalia C badverwarmers nog meer garant voor warm water in de keuken of de badkamer.

De Opalia badverwarmers

Sinds september heeft de Opalia C een nieuwe warmtewisselaar en een nieuwe brander aan boord. Nieuw in het werkingsprincipe van Opalia C is dat de brander wordt gekoeld met behulp van water uit het sanitaire circuit. Die koeling verlaagt de vlamtemperatuur bij de brander waardoor de productie van NOx vermindert. Dankzij deze aanpassing voldoet de Opalia C aan de nieuwe Europese richtlijnen 812/2013.

Maar de update van de Opalia C ging veel verder dan het terugdringen van de NOx-uitstoot. Zo is het modulatiebereik verhoogd, met een lager gasverbruik en meer flexibiliteit als voordeel. Ook heel belangrijk voor jouw installatiegemak, blijven alle afmetingen identiek aan het vorige gamma van Opalia C. Tot slot slaagde onze R&D-afdeling erin de minimumflow te verlagen om het gebruiksgemak van de gebruiker te verhogen.

 

Meer informatie over de ErP-regelgeving