Zoeken

Veelgestelde vragen

Ik wil mijn verwarmingsketel vervangen - wat staat mij te wachten?

Wees gerust: een verwarmingsketel vervangen gaat snel en eenvoudig. Slechts twee afspraken en u kan genieten van uw nieuwe comfort. Bij de eerste afspraak bekijkt onze Xpertdealer-partner de situatie ter plaatse, om uw eerder gekozen oplossing zo nodig nog aan te passen. Bij de tweede afspraak gebeurt dan de eigenlijke installatie. Doorgaans volstaat één dag, in uitzonderlijke gevallen duurt het twee tot hoogstens drie dagen. Dus ook in de winter kan uw ketel probleemloos vervangen worden!

Met welke kosten moet ik rekening houden?

Afhankelijk van het verwarmingssysteem bedragen de totale kosten voor een vervanging zo'n 5.000 tot 10.000 euro. Die kosten omvatten de afbraak en verwijdering van het oude toestel, uw nieuwe verwarmingsketel en de eventueel bijkomende accessoires en de vakkundige montage. Daarna zal u kunnen genieten van een moderne, stille, veilige en zuinige installatie die beantwoordt aan de actuele normen en die dankzij haar hoge rendement ook vanaf nu een flinke besparing op uw energiekosten zal geven.

Welke ketel is voor mij het meest geschikt?

Het antwoord op deze vraag is voor iedereen anders, want het hangt onder meer af van uw concrete woonsituatie. Eén ding is echter zeker: uw nieuwe verwarmingsketel zal veel efficiënter werken dan uw oude ketel, daar de nieuwe generatie ketels, namelijk de condensatieketels, van vandaag een veel hoger rendement hebben en dus minder gas verbruiken en daarbovenop ook veel milieuvriendelijker zijn. De vervanging zal dus in elk geval lonen.

Gebruik de configurator en kijk welk aanbevolen systeem het best aan uw individuele noden voldoet.

Hoe kan ik besparen op mijn verwarmingskosten?

Doorgaans leiden drie maatregelen tot lagere verwarmingskosten: warmte-isolatie, vensterisolatie en een moderne verwarming. In de wetenschap dat verouderde gasketel (niet condenserende ketel) tot 35 procent meer gas verbruiken dan een condensatieketel is investeren in een nieuwe ketel bijzonder efficiënt. En u merkt meteen hoeveel meer wooncomfort u dankzij uw nieuwe verwarming geniet!

Waarvoor staat het label van energie-efficiëntieklassen?

De richtlijn rond energielabels ligt aan de basis van het label op producten en systemen voor woningverwarming en warmwaterproductie.

Hierin worden fabrikanten en vaklui verplicht om bepaalde systemen van het label te voorzien. U kent zo'n label zeker van koelkasten enz.

Dit label verwijst naar de energie-efficiëntieklasse van het toestel. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een koelkast zijn er echter bij een verwarmingssysteem altijd verschillende parameters die een invloed hebben op het voor u efficiëntste systeem.

Daarom bekijkt onze Xpertdealer-partner ter plaatse nog eens uw specifieke situatie om op basis hiervan de juiste keuze te maken. Naar de configurator

Waarom kan ik niet alle Bulex-producten online bestellen?

Sommige producten vergen veel advies en planning. Bijvoorbeeld wanneer u een nieuwe woning bouwt, en daarvoor een volledige nieuwe verwarmingsinstallatie zoekt. Het gaat dan onder meer over het gebruik van warmtepompen of zonnewarmte. Ook daarover geven wij u graag persoonlijk advies! Via deze configurator zal u een oplossing vinden die een antwoord geeft op de vervanging van een verwarmingsketel in een bestaande installatie. Wenst u meer info en advies over andere oplossingen, dan kan u deze aanvragen via ons contactformulier.

Wat zit er in het aanbevolen aanbod?

In het aanbod zitten alle componenten van uw nieuwe verwarmingssysteem inclusief toebehoren, de levering aan huis en de volledige installatie door onze Xpertdealer-partner.De afbraak en verwijdering van uw oude installatie neemt hij vanzelfsprekend ook voor zijn rekening. U mag zeker zijn dat u na de montage meteen kunt genieten van uw nieuwe, perfect op uw noden afgestemde verwarming.

Hoe snel gaat het vervangen van de ketel?

Doorgaans duurt de vervanging, van de offerte tot de uitvoering. De eigenlijke installatie is meestal na één dag achter de rug. Daarbij zit u slechts een paar uur zonder verwarming.

Wat gebeurt er met mijn oude verwarmingsketel?

De afbraak en verwijdering van uw oude ketel nemen wij vanzelfsprekend voor onze rekening. Deze service maakt deel uit van de opdracht en is begrepen in de totale prijs. U hoeft niets te doen - alleen maar uitkijken naar uw nieuwe verwarming.

Waarom is een plaatselijke controle/advies nodig?

Opdat wij voor u zeker de juiste oplossing zouden vinden en er bij de eigenlijke installatie niets mis zou gaan, moet onze Xpertdealer-partner absoluut vooraf een controle uitvoeren. Pas dan kan hij zich een precies beeld vormen van de aanwezige aansluitingen en de omstandigheden ter plaatse, en kan hij oordelen welk verwarmingssysteem voor uw woning het best geschikt is.

Welke installateur komt bij mij langs?

De door Bulex aanbevolen installateurs behoren tot het Bulex Xpertdealer- netwerk. Bulex zet klantgerichtheid en kwaliteit voorop, niet enkel van de ketel, maar van de volledige installatie. Daarom heeft Bulex het Xpertdealer netwerk opgericht.Dit is een netwerk van zelfstandige, ervaren installateurs die met Bulex de overeenkomst gemaakt hebben om aan deze eisen te voldoen. Bulex ondersteunt hen met gepersonaliseerde trainingen en technische bijstand vanop afstand en ter plaatse.

Wie doet het onderhoud van mijn verwarming?

Een goed onderhouden ketel behoudt zijn rendement, verbruikt minder energie en heeft een langere levensduur. Redenen genoeg om er aandacht aan te besteden! Bovendien zijn er ook wettelijke verplichtingen op het onderhoud, die verschillen van gewest tot gewest. Het onderhoud moet bij wet gebeuren door een erkend vakman, zoals onze eigen partner Bulex Services. U kunt bij hen een contract afsluiten voor een onderhoud, of zelfs een omnium contract die u een levenslange garantie biedt.

Bij wie kan ik terecht met vragen/opmerkingen?

Wij beantwoorden graag uw vragen op het telefoonnummer: 02/431 80 10. U kan bij ons terecht van maandag tot vrijdag van 8 tot 20 uur en elke zaterdag van 9 tot 17 uur. U kan ons ook mailen op xpertdealer@bulex.be.

Hoelang is de offerte geldig - bedenktijd voor particulier

De offerte is 3 maand geldig.

Ik wil ook andere werkzaamheden laten uitvoeren zoals mijn badkamer laten vernieuwen / een bijkomende radiator plaatsen. Kan ik ook via deze tool een offerte krijgen daarvoor?

Neen, dit kan niet. De Xpertdealer-partner kan u daarvoor wel een aparte offerte bezorgen.

Waarom de vraag over de leeftijd van het gebouw?

Indien de woning 10 jaar is of ouder, dient u slechts 6 % BTW op uw installatie te betalen in plaats van 21%.