Zoeken

Hoe werkt Xpertdealer?

U bent op zoek naar een nieuwe verwarmingsketel, maar hebt geen idee hoe aan die zoektocht te beginnen? Dankzij Xpertdealer vindt u in slechts 3 minuten een geschikte condensatieketel met bijhorende prijsindicatie (inclusief installatie en BTW) en een professionele installateur.

Hoe werkt de configurator?

Vind een geschikte verwarmingsketel

5 eenvoudige vragen polsen naar uw warmwaterverbruik en de staat van uw woning (oppervlakte, isolatiegraad en bouwjaar). Op basis van uw gegevens berekent de configurator 2 geschikte oplossingen voor uw woning.

Afhankelijk van het gewenste comfort kiest u tussen de compact oplossing of de comfort oplossing die nog extra warmwatercomfort biedt.

Kies uw thermostaat

Na de verwarmingsketel kiest u uw thermostaat. De slimme thermostaat MiGo is standaard inbegrepen, zonder extra kosten.

Verkiest u een traditionele kamerthermostaat, al dan niet draadloos, of beschikt u al over een recente thermostaat van Bulex? Dan wijzigt u de gewenste thermostaat. Dit heeft een invloed op de uiteindelijke prijs.

Welke kosten zijn inbegrepen in de prijs

Na het kiezen van uw verwarmingsketel en thermostaat staat uw ideale verwarmingsoplossing op punt. U ontvangt meteen een prijsindicatie, inclusief BTW en installatie door een Xpertdealer.

Deze prijsindicatie is gebaseerd op een standaard installatie en omvat de volledige installatie van uw nieuwe verwarmingsketel: het demonteren van uw oude verwarmingsketel, alle nodige montageaccessoires, een standaard rookgasafvoer, de thermostaat en de werkuren.

Een plaatsbezoek aanvragen

Heeft u interesse in dit aanbod? Dan kan u vrijblijvend een afspraak maken voor een plaatsbezoek met een Xpertdealer. Duid in de laatste stap 2 voorkeursdatums aan voor een plaatsbezoek en vul uw persoonlijke gegevens in.

U zal telefonisch gecontacteerd worden door Bulex om uw afspraak te bevestigen waarna het plaatsbezoek ingepland wordt bij een regionale Xpertdealer.

Wij doen er alles aan om de gekozen data te respecteren. Indien de installateur zich niet zou kunnen vrijmaken op de voorgestelde datums, dan zal hij u persoonlijk contacteren om de afspraak aan te passen.

Het plaatsbezoek wordt bevestigd via e-mail, waarin ook vermeld staat welke installateur zal langskomen.

Plaatsbezoek

Het plaatsbezoek is vrijblijvend, gratis en duurt ongeveer 30 minuten.

Tijdens het plaatsbezoek bekijkt de installateur met u de bestaande installatie om zo het voorstel dat u via de website ontving aan de realiteit af te toetsen.

Het plaatsbezoek is de ideale gelegenheid om eventuele vragen te stellen.

Aan het einde van het plaatsbezoek bezorgt de installateur u de finale offerte voor de vervanging van uw verwarmingsketel. U ontvangt deze offerte nadien ook per mail.

De offerte bevestigen

U kan de offerte tijdens het plaatsbezoek bevestigen via de tablet van de installateur of op een later tijdstip via mail. Eens u de offerte geaccepteerd heeft, ontvangt u hiervan een bevestiging via mail.

Uw bestelling is definitief nadat u van Bulex een aankoopbevestiging ontvangt via mail.

De installatie van uw nieuwe verwarmingsketel

Installatiedatum vastleggen

De installateur zal met u een datum afspreken voor de installatie. De datum en het tijdstip zullen u bevestigd worden via mail. De installateur zal u 3 dagen voor de installatiedatum telefonisch herinneren aan de afspraak. Eén uur op voorhand zal hij telefonisch zijn komst aankondigen.

Installatie

De plaatsing van uw nieuwe verwarmingsketel neemt gemiddeld 1 dag in beslag. Tijdens de installatie zal uw oude ketel worden gedemonteerd en vervangen door uw nieuwe verwarmingsketel.

De installateur doet ook de 1e ingebruiksname en de opstart van de installatie. Zo kan u meteen van uw nieuwe verwarmingsinstallatie genieten.

Uw oude ketel wordt meegenomen door de installateur.

Na de installatie legt de installateur u de werking, het gebruik en het onderhoud van uw nieuwe verwarmingsketel en regeling uit. Hij overhandigt u ook alle nodige documenten en attesten en overloopt en ondertekent samen met u het installatieprotocol.

De dag na de installatie neemt Bulex telefonisch contact met u op om na te gaan of alles naar wens is verlopen en of u nog vragen hebt.

Facturatie

De factuur wordt opgesteld door onze dienst-na-verkoop, en niet door de installateur. Deze zal u per post worden opgestuurd.

Voor het verplichte onderhoud van uw verwarmingsketel kan u rekenen op Bulex Services. 6 maand na de installatie contacteren zij u om te horen of alles nog steeds naar wens verloopt. Zij zullen dan samen met u bekijken wanneer het eerste onderhoud ingepland kan worden. U bent dan ook in de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten.