Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Wat is een etageverwarmingssysteem?

Een gasgestookte etageverwarming verwarmt één verdieping van een vrijstaand huis of appartementsgebouw met precies zoveel verwarmingswarmte als de bewoners wensen. Met een gascombiverwarmingssysteem voor één verdieping wordt ook warm water geleverd.

Etageverwarmers zijn meestal ruimtebesparende wandkachels op gas (gasgestookte verwarmingsketels) of een combinatie van wandkachel en waterverwarmer (gasgestookte combiketels), die iets meer ruimte innemen door de warmwatertank. De grootte van de tank wordt bepaald door het waterverbruik van uw wooneenheid. Er zijn etageverwarmers verkrijgbaar met of zonder condensatieketeltechnologie.

Etageverwarmingssytemen hebben verschillende voordelen: De facturatie is nauwkeurig voor elk appartement. Aangezien elke eenheid zijn eigen wandtoestel heeft, zijn er ook afzonderlijke contracten met de aardgasleverancier voor elk huishouden, wat het gemakkelijker maakt om over te schakelen. De warmteopwekker, die zich ook op de overeenkomstige verdieping bevindt, heeft geen stookruimte nodig. De weg door de leidingen naar de radiatoren en de warmwatertappunten is zeer kort, zodat er slechts een verwaarloosbaar warmteverlies is. Het enige nadeel is de beperkte keuze van brandstof, die beperkt is tot uitsluitend aardgas.

Terug naar overzicht