Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Wat is een opslagtank voor zonne-energie?

Elektriciteit die wordt opgewekt met een fotovoltaïsch systeem of warmte opgewekt met een thermisch zonnesysteem wordt opgeslagen met een opslagsysteem voor zonne-energie voor later gebruik. Dit optimaliseert de efficiëntie van jouw zonnesysteem. Zoals alle systemen die gebruik maken van hernieuwbare energie, komen ook zonneopslagsystemen in aanmerking voor overheidssubsidies. Zonder opslag kan je overtollig opgewekte elektriciteit aan het openbare net leveren, maar de warmte gaat verloren en er zal geen bruikbare energie voorhanden zijn als er geen zonlicht is.

Opslagsystemen voor zonne-energie voor met fotovoltaïsche systemen opgewekte elektriciteit zijn zonnebatterijen gemaakt van grote lithium-ionbatterijen in diverse configuraties die zijn uitgerust met een batterijbeheersysteem en een laadregelaar. Opslagsystemen voor zonne-elektriciteit kunnen onder meer de elektriciteit leveren die nodig is voor een warmtepomp als je volledig beroep wil doen op hernieuwbare energiebronnen.

Opslagsystemen voor thermische zonnewarmte zijn buffers, geïsoleerde watertanken in verschillende maten om aan jouw verwarmingsbehoeften te voldoen. Zij voeden het verwarmingssysteem en de warmwatertappunten en schakelen, indien nodig, de zonnepomp in, die nieuwe warmte onttrekt aan de zonnecollectorbuizen die deel uitmaken van het thermische zonnesysteem.

Terug naar overzicht