Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Wat voor soort radiatoren zijn er beschikbaar?

De drie belangrijkste soorten verwarmingstoestellen, die in verschillende stijlen verkrijgbaar zijn, zijn radiatoren, convectoren en paneelradiatoren.

De paneelradiatoren hebben hun voorgangers, de sectieradiatoren en de buisradiatoren, grotendeels vervangen door efficiëntere radiatoren. De meestal voor roosters voorziene of gladde, holle stalen lichamen worden gevuld met water, dat wordt verwarmd via leidingen die op het verwarmingssysteem zijn aangesloten en daarheen worden getransporteerd. De warmte, in de vorm van stralingswarmte, wordt uitgestraald door het oppervlak van de radiator.

Elektrische convectoren beginnen te verwarmen zodra zij worden ingeschakeld, maar zij kunnen geen warmte opslaan. Daarom zijn ze duurder in onderhoud. Convectoren zuigen koude lucht aan, verwarmen die met behulp van elektriciteit en blazen de warme lucht vervolgens door openingen naar buiten, al dan niet met een ventilator. Convectoren zijn nuttig als aanvullende verwarmingsbron als u uw ruimte snel wilt opwarmen en u niet allergisch bent voor stof.

Vloerverwarmingssystemen zijn typische paneelverwarmingssystemen en lopen voorop wat betreft efficiëntie, allergievriendelijkheid en kwaliteit van het binnenklimaat. Paneelverwarmers, die ook verkrijgbaar zijn als wand- en plafondverwarmers, zijn ook ideaal voor gebruik in combinatie met verwarmingssystemen die op hernieuwbare energie werken.

Terug naar overzicht