Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

GeniaAir Mono met koudemiddel R290

 • Hogere efficiëntie
 • Meer warmwatercomfort
 • Ideaal voor renovatie
 • Beter voor het milieu

Een nieuwe stap naar een groenere toekomst

Wij streven ernaar om je verwarming duurzaam en betaalbaar te maken. Daarvoor zijn warmtepompen één van de beste oplossingen. Onze warmtepompen mogen dan al tot de beste op de markt behoren, we zijn vastbesloten om onze producten elke dag nog een beetje beter te maken. Daarom zoeken wij voortdurend naar nieuwe manieren om van onze warmtepompen voor jou de gemakkelijkste optie te maken om je comfort te maximaliseren en tegelijk het milieu te beschermen en je uitgaven te beperken.

We zijn er dan ook trots op dat onze GeniaAir Mono werkt met het natuurlijke koudemiddel R290. Door de vele voordelen ten opzichte van andere koudemiddelen is het duidelijk de beste keuze om jouw en onze doelstellingen te bereiken: het heeft bijvoorbeeld een laag aardopwarmingsvermogen (GWP), hoge rendementswaarden en een hoge starttemperatuur tot 75 °C, waardoor het perfect geschikt is om bestaande gebouwen met radiatoren te renoveren. Leer meer over R290 en hoe het de natuurlijke prestaties van onze GeniaAir Mono verbetert.

Wat is het koudemiddel R290 en het GWP?

Een onzichtbare held. R290 is de technische benaming voor het natuurlijke koudemiddel propaan. Het wordt al gebruikt in veel dagelijkse producten, zoals koelkasten, airconditioning en zelfs haarlak. Bulex is één van de eerste bedrijven die het milieuvriendelijke koudemiddel ook gebruikt in warmtepompen.

Wat is het aardopwarmingsvermogen (GWP)?

Hoe hoger de waarde, hoe slechter voor het klimaat. Het GWP is een vergelijkende waarde die het broeikaseffect aangeeft van een broeikasgas - bijvoorbeeld een koudemiddel - als het in het milieu zou vrijkomen. Hoe hoger de waarde, hoe slechter voor het klimaat. Enkele GWP's ter vergelijking:

 • CO₂: 1
 • R290: 3
 • R32: 675
 • R410A: 2.088

De waarde geeft aan hoeveel een bepaalde massa van het koudemiddel bijdraagt tot de opwarming van de aarde in vergelijking met dezelfde massa CO2. R290 heeft 3 keer de klimaatimpact van CO₂ en dus een GWP van 3, terwijl R32, dat ook in veel warmtepompen wordt gebruikt, een 675 keer grotere impact heeft dan CO₂.

De voordelen van de GeniaAir Mono in combinatie met R290

Hoog rendement en minder werkingskosten

Een echte krachtpatser die de kou de baas is. De GeniaAir Mono met R290 heeft een hoger vermogen dan andere warmtepompen bij lage buitentemperaturen. Bovendien zorgt de prestatiecoëfficiënt (COP) van maximaal 5,4 voor de hoogste efficiëntiewaarden. Dat betekent dat de GeniaAir Mono 5,4 kW aan warmte kan opwekken, maar dat je er slechts 1 kW voor hoeft te betalen. Met andere woorden, meer dan 80% van de vereiste energie komt uit de lucht. Hoe hoger de COP, hoe lager je werkingskosten. Je bespaart dus geld en energie als je kiest voor onze efficiënte warmtepomp GeniaAir Mono met R290.

Geniet van meer warmwatercomfort

Douchen, baden en verwarmen zoveel je maar wil. In de warmtepompstand levert de GeniaAir Mono met R290 warmwatertemperaturen tot 70°C. Dit is bijzonder belangrijk voor onze compacte hydraulische oplossing GeniaSet Mono met een warmwaterboiler van 190 liter. Bij een opslagtemperatuur van 70°C krijg je 376 liter leidingwater. Hiermee kan je bijvoorbeeld 6 douches na elkaar nemen. Dat is ons hoogste SWW-comfort met een compacte uniTOWER-installatie. Wil je nog meer genieten van warm water? Kies dan voor een apart buffervat zoals het 300-liter vat FEW.

Ideaal voor renovaties

Eenvoudige retrofit en een langetermijnoplossing. Handig is dat de GeniaAir Mono met R290 één van de weinige warmtepompen is die je kan installeren in bestaande gebouwen met radiatoren die hogere temperaturen vereisen dan gebouwen met vloerverwarming. Op dit moment heeft je eerste gasverwarmingssysteem waarschijnlijk zijn levensduur van 25 jaar bereikt. Voor dit soort gebouwen, die meestal radiatoren hebben en goed geïsoleerd zijn, is de GeniaAir Mono met starttemperaturen tot 55°C de juiste keuze om je verwarming op fossiele brandstoffen gemakkelijk te vervangen. Dat maakt van de GeniaAir Mono met R290 voor jou de perfecte oplossing om je bestaande woning duurzaam te maken en de stookkosten te verlagen.

Milieuvriendelijk op lange termijn

Een dreamteam als het gaat om duurzaamheid. De GeniaAir Mono is nu al een bijzonder milieuvriendelijke en toekomstbestendige manier om te verwarmen. Samen met R290 is de werking ervan nu nog beter voor het milieu. Door het lage aardopwarmingsvermogen (GWP) van slechts 3, de beschikbaarheid en geschiktheid en het feit dat het hoogstwaarschijnlijk niet door regelgeving zal worden beïnvloed, is het nu al het koudemiddel van de toekomst.

Lucht/water-warmtepomp GeniaAir Mono

Ideaal voor klimaatbewuste renovaties

 • Met koudemiddel R290
 • Fluisterstil, dus goed voor jou en je buren
 • Smart home-functies met afstandsbediening en energietransparantie
 • Bijzonder compact, zowel binnen als buiten

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan