Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Ontdek alles over de werking van een gascondensatieketel

Een gascondensatieketel is een zeer energiezuinige verwarmingsoplossing. Het toestel is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook erg voordelig. Je bespaart er al gauw tot 35% energie mee en dat scheelt enorm op je factuur. Wij leggen je alles uit over de duurzame werking van een gascondensatieketel.

Zo werkt een gascondensatieketel

Zoals de naam van het toestel doet vermoeden, werkt een gascondensatieketel op gas. De ketel recupereert energie uit waterdamp, afkomstig uit rookgas. Hij gebruikt deze energie opnieuw om warmte op te wekken en je sanitair- en verwarmingswater op te warmen. Een gewone ketel laat de damp gewoon via de schoorsteen ontsnappen, zonder hier gebruik van te maken. Dat is uiteraard zonde!

Schakel over naar een gascondensatieketel

Door de Europese Ecodesign-richtlijn 2015 zul je hoogstwaarschijnlijk voor een condensatieketel moeten kiezen wanneer je oude ketel aan vervanging toe is. Geen zorgen, deze nieuwe ketel kan op dezelfde plaats worden geïnstalleerd en er zijn geen grote breekwerken nodig. Je hoeft alleen te zorgen dat je schoorsteen is aangepast. Laat je schoorsteen daarom tuberen. Bij deze ingreep wordt een flexibele enkelwandige buis in inox of synthetisch materiaal doorheen de aanwezige schoorsteen geplaatst.

Ontvang een offerte binnen de drie minuten

Ontvang je graag een vrijblijvende offerte voor een gascondensatieketel? Beantwoord dan vijf eenvoudige vragen en krijg een gratis prijsvoorstel, inclusief installatie en btw, binnen de drie minuten.

Heb je nog vragen over de werking van een gascondensatieketel? Contacteer ons en wij geven je graag alle informatie.