Zoeken
Vind een installateur Onderhoud aanvragen
Offerte aanvragen

Onderhoud van je cv-ketel

Periodiek onderhoud van je verwarmingsketel is noodzakelijk om je toestel jarenlang in topconditie te houden. Op die manier haal je maximaal rendement uit je investering. De prestaties van een goed onderhouden gasketel liggen tot 15% hoger.

Vraag nu je onderhoud aan

Update COVID-19

Ook in deze bijzondere tijden wil Bulex het verschil maken. Wij staan nog steeds voor je klaar om onderhoud en herstellingen aan je cv-ketel uit te voeren.

Tijdens deze interventies zullen de veiligheidsmaatregelen uiteraard strikt nageleefd worden. Alvast bedankt om hiermee rekening te houden.

Aarzel dus niet om vandaag nog een afspraak te maken. Ons team staat klaar om je zo snel mogelijk te helpen en ervoor te zorgen dat je niet in de kou blijft staan.

Wat omvat een onderhoud?

 • Algemene controle van de volledige verwarmingsinstallatie
 • Reiniging van de brander en de primaire warmtewisselaar
 • Rookgasanalyse
 • Controleren van de waterdruk
 • Opsporen van beginnende lekken
 • Preventief melden van onderdelen die slijtage vertonen
 • Advies over instellingen om energie te besparen

Kies een Bulex-technieker

Het onderhoud moet uitgevoerd worden door een erkend technicus. Onze techniekers werken elke dag met Bulex-producten. Zij kennen onze toestellen dus door en door en staan garant voor een snel en goed onderhoud.

Wist je dat...

... de ideale momenten om je toestel te laten onderhouden het voorjaar en de zomer zijn?

De oplopende temperaturen in combinatie met aangename zonnestralen doen je niet meteen denken aan het laten controleren van je verwarmingsinstallatie. Maar het is net dan dat je je ketel minder nodig hebt terwijl deze tijdens het stookseizoen hard gewerkt heeft.

Profiteer dus van die periode en vermijd zo onaangename verrassingen wanneer je de ketel echt nodig hebt om de kou de baas te kunnen.

Voordelen

Het rendement van je toestel blijft gegarandeerd en de levensduur stijgt aanzienlijk. De prijs van je energiefactuur zal dalen doordat de installatie minder verbruikt.

Onderdelen die aan vervanging toe zijn worden sneller gedetecteerd. Hierdoor worden grote herstellingen en daarmee gepaard gaande kosten vermeden.

Een vakkundig onderhoud zorgt voor een veilig toestel dat minder schadelijke stoffen uitstoot en op die manier bijdraagt aan een beter milieu.

Verplichtingen

Condensatieketels

Atmosferische ketels

Condensatieketels

Een regelmatig onderhoud van je gasketel is belangrijk om een optimaal rendement te behouden en de veiligheid te garanderen. Bovendien is het in sommige regio's wettelijk verplicht:

 • Brussel: verplicht tweejaarlijks onderhoud
 • Wallonië: verplicht driejaarlijks nazicht (geen onderhoud)

Na het onderhoud zal de technieker je een reinigings- en verbrandingsattest. Bewaar dit document goed.

Atmosferische ketels

Voor het onderhoud van cv-installaties die aangesloten zijn op een schoorsteen geldt nog een extra regel, nl. het reinigen van de schoorsteen.

Deze verplichting maakt deel uit van het tweejaarlijks onderhoud en geldt voor centraal open stooktoestellen met type B-aansluiting (de zogenaamde atmosferische ketels) met een vermogen vanaf 20kW.

Voor dergelijke installaties moet de schoorsteen of het rookgasafvoerkanaal schoongemaakt worden door een erkend schoorsteenveger. Pas als het reinigingsattest hiervan kan voorgelegd worden, kan het onderhoud van het cv-toestel plaatsvinden.

Maak een afspraak

Onderhoudsformules

Met een onderhoudscontract neemt Bulex je alle zorgen uit handen zodat je jarenlang kan genieten van een veilig en goedwerkend verwarmingstoestel.

Wij zorgen ervoor dat het onderhoud tijdig uitgevoerd wordt, kijken je toestel vakkundig na en bezorgen je alle wettelijke documenten.

Kortom, het onderhoud van je cv-ketel wordt onze zorg!

Je kan ook heel eenvoudig een afspraak aanvragen door onderstaand formulier in te vullen. Bezorg ons de nodige gegevens en wij gaan ermee aan de slag om je onderhoud in te plannen.

Aanvraag onderhoud

JA, ik wil graag mijn cv-ketel laten nakijken door een erkende Bulex-technieker.

(model, serienummer, installatiedatum, ...)
Het formulier kon niet verzonden worden omdat bepaalde verplichte velden ontbreken.

Nodige info

Om u zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn, is het handig ons - indien mogelijk - volgende info te bezorgen:

 • adres waar de ketel geïnstalleerd is
 • model van de ketel (vb: Thema Condens, ThermoMaster, ...)
 • installatiedatum
 • serienummer van de ketel (bestaat uit 28 karakters, beginnend met "21" en eindigend met hoofdletter "N" gevolgd door een cijfer)

Contacteer ons

Heb je nog vragen over onze services waarop je het antwoord niet onmiddellijk vindt? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Wij zijn telefonisch 7/7 bereikbaar op 02/431.80.00

 • van maandag tot vrijdag: van 7u tot 22u
 • in het weekend: van 8u tot 17u

Of stuur een mail naar service@bulex-services.be

Onze dienst-na-verkoop staat klaar om je zo snel mogelijk verder te helpen.

Wij staan voor je klaar

Laat je cv-ketel regelmatig nakijken en vermijd een koude douche. Vertrouw op de expertise van Bulex.