Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Vlot een nieuwe ketel geplaatst

Het echtpaar Verreys woont al 30 jaar comfortabel in hun huis in Sint-Stevens-Woluwe en is altijd tevreden geweest over hun Bulex-ketels. De eerste werd geïnstalleerd toen het huis werd gebouwd en was na 15 jaar trouwe dienst – een volstrekt normale levensduur – aan vervanging toe.

Een vlotte service

In het voorjaar van 2017 begon de toenmalige ketel te haperen en meneer Verreys wist dat hij verplicht was de schoorsteen te laten vegen om een reinigingsattest te krijgen. "Op dat moment bleek echter dat de schoorsteen niet kon worden geveegd omdat er een flexibel rookkanaal in was gemonteerd." Na een snelle analyse besloot het koppel om de oude ketel te vervangen door een nieuwe condensatieketel.

Spontaan ging meneer Verreys een kijkje nemen op de website van Bulex. "De site is heel overzichtelijk en gemakkelijk te doorzoeken. In een paar muisklikken vond ik de Xpertdealer-service. Ik moest een paar vragen beantwoorden over de woning, de isolatiegraad, het verbruik enzovoort." Op basis van de vragenlijst stelt het systeem online een aantal ketels voor. De klant kiest er een en ontvangt dan meteen een prijsvoorstel. Als dit voorstel hem bevalt, wordt hij in contact gebracht met een erkend installateur. Al in dit stadium was meneer Verreys heel tevreden over hoe vlot alles verliep, en de volgende fasen zouden even vlot verlopen:

Tussen het besluit om de ketel te vervangen en de voltooide installatie zat slechts iets meer dan een maand. Dat is echt snel.

Een nieuwe ketel met maximale tijdswinst

De door Bulex aangewezen installateur neemt contact op met de eigenaar en brengt een eerste plaatsbezoek om de woning te bekijken en de werkzaamheden in te schatten. "Aan het prijsvoorstel moest nog een schoorsteenbuis worden toegevoegd. Meteen daarna vonden de werkzaamheden plaats. Twee monteurs zijn een dag bezig geweest met het installeren van de condensatieketel en de buis." Daarna was alles zo goed als klaar. De installateur moest nog één keer langskomen om een nieuwe thermostaat aan te sluiten, aangezien de oude niet compatibel was met de nieuwe ketel. Een paar dagen later nam een medewerker van Bulex telefonisch contact op met meneer Verreys om te vragen of alles in orde was.

Zo heeft het echtpaar Verreys via Bulex Xpertdealer het probleem met hun ketel zonder zorgen en met maximale tijdwinst kunnen oplossen. De door Bulex aangewezen installateur zorgde ervoor dat de werken snel werden uitgevoerd. De komende jaren kan het koppel via de website of telefonisch bij Bulex terecht, zodat het onderhoud en eventuele herstellingen even snel worden uitgevoerd als de installatie.