Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Wat is het verschil tussen een stand-alone en een hybride systeem?

Wanneer de GeniaAir als stand-alone oplossing wordt gebruikt, staat de warmtepomp volledig alleen in voor de verwarming van de woning. Wanneer je voor deze opstelling kiest, is het interessant te weten dat je hier geen ketel, gasaansluiting of rookgasafvoersysteem nodig hebt. Deze oplossing is vooral geschikt voor nieuwbouwwoningen of grote renovaties met een lage warmtebehoefte.

Men spreekt van een hybride-oplossing wanneer de warmtepomp gecombineerd wordt met een ketel en beiden worden gestuurd door een intelligente regeling zoals onze Examaster. De intelligente regeling zal in functie van de omstandigheden (de energiekost, vraag naar warmte en buitentemperatuur) beslissen welk systeem (ketel, warmtepomp of beiden) op dat moment het effici├źntst werkt. Dit systeem is zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie.

Voor sanitair warm water, kan de GeniaAir warmtepomp ook gecombineerd worden met een warmwaterboiler voor de voorziening in sanitair warm water. Wil je nog extra besparen? Dan kan de warmtepomp ook gecombineerd worden met onze zonneboiler HelioSet of onze warmtepompboiler MagnaAqua.