Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Een hybride warmtepomp: het beste van 2 werelden

De kracht van de natuur combineren met een snelle energieboost wanneer dat nodig is. Een hybride warmtepomp voegt de troeven van hernieuwbare energie toe aan een cv-ketel op gas of op stookolie. Wat is een hybride warmtepomp, hoe werkt het en is het iets voor jouw project? We leggen het je graag uit.

Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp maakt de koppeling tussen een warmtepomp (elektrisch) en een tweede energiebron voor verwarming (meestal gas). Zo wordt je cv-ketel de bijverwarming voor je warmtepomp. Het resultaat: een zuinig, duurzaam en comfortabel hybride verwarmingssysteem.

Je installateur voorziet:

  • een betrouwbare en efficiënte warmtepomp
  • een hydraulische koppeling
  • een elektrische koppeling
  • een voeler voor de buitentemperatuur

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepompinstallatie kiest op elk moment automatisch de meest efficiënte energiebron voor de verwarmingsnood. Onder meer de buitenvoeler levert hiervoor waardevolle data aan. Je hybride warmtepomp houdt ook rekening met de actuele kostprijs van beide energiebronnen en kiest op elk moment de goedkoopste optie. Het omschakelen tussen systemen gebeurt helemaal vanzelf. Het grootste deel van het jaar zal water op lage temperatuur de woning opwarmen. Enkel in koude periodes of op andere piekmomenten zal de ketel warm water op hoge temperatuur aanmaken.

Een cv-ketel met warmtepomp levert dus de voordelen van hedendaagse technologie, zonder extra moeite. De digitale teller en de stijgende energieprijzen maken bijverwarmen op elektriciteit sowieso almaar interessanter, zeker als je zonnepanelen hebt.

Bijverwarming met warmtepomp voor elke installatie

Of je nu vloerverwarming hebt, werkt met radiatoren, convectoren of een combinatie: een warmtepomp als hybride verwarmingssysteem is compatibel met elke installatie. Met een warmtepomp in combinatie met een cv-ketel voeg je hernieuwbare energie toe aan je verwarming op gas of stookolie. Een recente ketel van Bulex (vanaf 2010) hoef je trouwens helemaal niet te vervangen. Is je ketel ouder of heb je nog een niet-condenserende ketel, dan is het wel interessant om die te vernieuwen. Je verwarmt er op slag een stuk zuiniger mee.

Toestellen op lage temperatuur worden gevoed door je warmtepomp. Zijn hogere temperaturen of een snellere opwarming nodig, dan springt je cv-ketel bij. Zo zijn zelfs radiatoren op hoge temperatuur perfect te combineren een hybride warmtepompinstallatie. Je sanitair warm water kan je, indien je dat wenst, wel puur op gas laten verderlopen. Zo hoef je geen groter boilervat te voorzien om met je warmtepomp maximaal warmwatercomfort te garanderen.

Een premie voor je hybride warmtepomp

Wist je dat je ook voor je hybride warmtepomp recht hebt op een premie? Met een installatie van Bulex krijg je zelfs de volle premie voor het plaatsen van een gewone warmtepomp. Simpelweg omdat we ook een volwaardige warmtepomp installeren. In plaats van te kiezen voor een aangepast toestel, maken we de koppeling tussen je beide energiesystemen.

Dat betekent meer mogelijkheden en een hogere terugbetaling. Een hybride warmtepomp kopen bij Bulex loont dus 2 keer: via je premie en door het efficiënte rendement.

Warmtepomp op bestaande cv bij renovatie

Een warmtepomp wordt nog steeds vooral aan nieuwbouw gelinkt. Een hybride warmtepomp is evenwel een installatie op maat van renovatieprojecten. Met behoud van de bestaande stookinstallatie en aanwezige verwarmingstoestellen. Ook in een beperkte verbouwing of verbeteringsproject is bijverwarming met een warmtepomp nuttig en haalbaar.

Meer informatie en een prijsindicatie?

Contacteer de Bulex Xpertdealer in je buurt voor meer info over een hybride warmtepomp.