Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

De prijs van een condensatieketel win je zo terug!

Tegenwoordig kiezen de meeste mensen voor een condensatieketel als centrale verwarming. De groeiende populariteit van deze ketel is eenvoudig te verklaren: de aankoopprijs van het toestel win je namelijk snel terug. Hoe dit komt, lees je hier!

De aankoopprijs van een condensatieketel

Sinds 2015 ben je wettelijk verplicht om voor een condensatieketel te kiezen. Een niet-condenserende ketel wordt alleen nog toegelaten in uitzonderlijke gevallen en daar is een gegronde reden voor. Een condensatieketel is namelijk uiterst energiezuinig en verwarmt je woning op een efficiënte manier. Zo bespaar je tot wel 35% energie, wat neerkomt op 75 euro per jaar. Een klein rekensommetje bewijst het al snel: de aankoopprijs van een condensatieketel is al na enkele jaren terugverdiend!

De prijs van een condensatieketel win je zo terug!

Bespaar nóg meer

Met een condensatieketel geef je al een pak minder geld uit aan energie. Wil je nóg meer besparen? Er zijn verschillende slimme trucs die je hierbij helpen:

  • Investeer in een degelijke isolatie van je woning. Zo gaat er geen warmte verloren.
  • Gordijnen of rolluiken helpen de warmte in je huis langer vast te houden.
  • Trek een trui aan en zet de verwarming een graadje lager. Je bespaart zo al snel tot 7% energie.
  • Schakel de verwarming niet helemaal uit wanneer je even weg bent. Het vraagt veel energie om je huis opnieuw op te warmen. Zet de thermostaat daarom gewoon enkele graden lager wanneer je vertrekt.

Ben je op zoek naar een nieuwe condensatieketel? Vraag dan snel je offerte aan en ontvang binnen de drie minuten een gratis en vrijblijvend prijsvoorstel dankzij onze productconfigurator.