Zoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Alle Blog artikels

Hoe gebeurt de afvoer bij een condensatieketel?

Een specifieke afvoer voor condensatieketels

 

Bij condensatieketels kan de rookafvoer via een speciale dubbelwandige buis gebeuren. De binnenste ring van de buis voert de gassen af, terwijl de buitenste de verse lucht aanvoert. Dat is nuttig om de rookgassen verder te koelen en het condensatieproces gaande te houden.

Wanneer moet ik mijn oude cv-ketel vervangen?

Beter voorkomen dan genezen”, luidt het aloude gezegde. Een waarheid als een koe, die ook geldt voor jouw verwarmingsinstallatie. Zo vermijd je dat je die op een dag in allerijl moet vervangen. Stel je maar eens voor dat je in putje winter met een defecte ketel te maken krijgt … In dit artikel ontdek je welke symptomen erop wijzen dat het (stilaan) tijd is om jouw cv-ketel te vervangen.

Welk verwarmingssysteem kies je het best voor jouw woning?

Heel wat mensen vragen zich af welk type verwarming het best geschikt is voor hun situatie. Logisch, want er zijn tal van verschillende oplossingen op de markt. Welke criteria moet je in het achterhoofd houden bij je keuze? En als je al een verwarmingsinstallatie hebt, is die vandaag dan nog wel efficiënt genoeg – en voldoende duurzaam? In dit artikel krijg je een antwoord op deze vragen.

Duurzaam verwarmen: zó doe je dat!

Gebruik je momenteel nog een fossiele brandstof zoals stookolie om je huis te verwarmen en ben je op zoek naar een ‘groenere’ oplossing? Goed nieuws: er zijn tal van mogelijkheden om duurzaam te verwarmen. In dit artikel ontdek je de verschillende opties en kom je te weten hoe je de overgang zo vlot mogelijk laat verlopen.

Een offerte voor een condensatieketel ontvangen, inclusief installatiekost? Dat kan!

Een warmtepomp: slim én milieuvriendelijk!

Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen en je woning van sanitair warm water te voorzien? Dan is een warmtepomp een zeer slimme oplossing! Deze hernieuwbare technologie onttrekt gratis warmte uit de natuur. Hierdoor bespaar je flink wat energie, zonder in te boeten aan comfort. Ontdek hoe je met een warmtepomp je ecologische voetafdruk verkleint en een stap richting een groenere wereld zet.

Welke soorten boilers bestaan er? Een handig overzicht

Ieder gezin is uniek en heeft een andere warmwaterbehoefte. Daarom is het belangrijk om een type boiler te kiezen dat past bij het verbruik van je familie én bij je woning. Alle boilers hebben dezelfde functie: sanitair water opwarmen. Toch kan hun werking en vermogen sterk verschillen. Wij zetten de verschillende soorten boilers hier op een rijtje.

Heb je recht op een premie voor je condensatieketel?

Laat je binnenkort een nieuwe condensatieketel installeren? Bekijk dan zeker of je eventueel recht hebt op een premie. Want ook in 2019 betaalt de Vlaamse overheid in verschillende gevallen een groot deel van de aankoop van je condensatieketel terug. Lees hier alles wat je moet weten over de renovatiepremie, de verbeteringspremie en de premie voor beschermde afnemers voor je condensatieketel.

Omschakeling van arm naar rijk gas: wat betekent het voor jouw verwarming?

Omschakeling van arm naar rijk gas: wat betekent het voor jouw verwarming?

Waarom een elektrische boiler kopen loont

Ben je op zoek naar een nieuwe boiler om je sanitair water te verwarmen? Waarom zou je dan niet kiezen voor een elektrisch exemplaar? Een elektrische boiler zorgt voor een constante toevoer van warm water met een stabiele temperatuur, zelfs wanneer je grote hoeveelheden nodig hebt.

Testimonial warmtepomp Vivair

Kijk nu de getuigenissen van tevreden klanten, hun Vivair-warmtepomp werd door hun installateur aanbevolen.

Ze hoefden geen zwaar werk uit te voeren in hun huis dat ze zojuist hadden gerenoveerd. Wat een tijds- en geld- besparing!

De voordelen van een warmtepompboiler op een rijtje

Ben je op zoek naar een alternatief voor een elektrische boiler? Dan is een warmtepompboiler een uitstekend idee! Dit toestel gebruikt de warmte in de buitenlucht om sanitair water op te warmen. Daarnaast is deze boiler uiterst veilig. Benieuwd naar de andere voordelen van een warmtepompboiler? Wij zetten ze hier op een rijtje.

Ontdek alles over de werking van een gascondensatieketel

Een gascondensatieketel is een zeer energiezuinige verwarmingsoplossing. Het toestel is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook erg voordelig. Je bespaart er al gauw tot 35% energie mee en dat scheelt enorm op je factuur. Wij leggen je alles uit over de duurzame werking van een gascondensatieketel.

De prijs van een condensatieketel win je zo terug!

Tegenwoordig kiezen de meeste mensen voor een condensatieketel als centrale verwarming. De groeiende populariteit van deze ketel is eenvoudig te verklaren: de aankoopprijs van het toestel win je namelijk snel terug. Hoe dit komt, lees je hier!

Artikels over verwarming

Artikels over warm water

Artikels over hernieuwbaar