Zoeken

Alle Blog artikels

Een warmtepomp: slim én milieuvriendelijk!

Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen en je woning van sanitair warm water te voorzien? Dan is een warmtepomp een zeer slimme oplossing! Deze hernieuwbare technologie onttrekt gratis warmte uit de natuur. Hierdoor bespaar je flink wat energie, zonder in te boeten aan comfort. Ontdek hoe je met een warmtepomp je ecologische voetafdruk verkleint en een stap richting een groenere wereld zet.

Welke soorten boilers bestaan er? Een handig overzicht

Ieder gezin is uniek en heeft een andere warmwaterbehoefte. Daarom is het belangrijk om een type boiler te kiezen dat past bij het verbruik van je familie én bij je woning. Alle boilers hebben dezelfde functie: sanitair water opwarmen. Toch kan hun werking en vermogen sterk verschillen. Wij zetten de verschillende soorten boilers hier op een rijtje.

Een offerte voor een condensatieketel ontvangen, inclusief installatiekost? Dat kan!

Omschakeling van arm naar rijk gas: wat betekent het voor jouw verwarming?

Omschakeling van arm naar rijk gas: wat betekent het voor jouw verwarming?

Waarom een elektrische boiler kopen loont

Ben je op zoek naar een nieuwe boiler om je sanitair water te verwarmen? Waarom zou je dan niet kiezen voor een elektrisch exemplaar? Een elektrische boiler zorgt voor een constante toevoer van warm water met een stabiele temperatuur, zelfs wanneer je grote hoeveelheden nodig hebt.

Testimonial warmtepomp Vivair

Kijk nu de getuigenissen van tevreden klanten, hun Vivair-warmtepomp werd door hun installateur aanbevolen.

Ze hoefden geen zwaar werk uit te voeren in hun huis dat ze zojuist hadden gerenoveerd. Wat een tijds- en geld- besparing!

De voordelen van een warmtepompboiler op een rijtje

Ben je op zoek naar een alternatief voor een elektrische boiler? Dan is een warmtepompboiler een uitstekend idee! Dit toestel gebruikt de warmte in de buitenlucht om sanitair water op te warmen. Daarnaast is deze boiler uiterst veilig. Benieuwd naar de andere voordelen van een warmtepompboiler? Wij zetten ze hier op een rijtje.

Ontdek alles over de werking van een gascondensatieketel

Een gascondensatieketel is een zeer energiezuinige verwarmingsoplossing. Het toestel is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook erg voordelig. Je bespaart er al gauw tot 35% energie mee en dat scheelt enorm op je factuur. Wij leggen je alles uit over de duurzame werking van een gascondensatieketel.

De prijs van een condensatieketel win je zo terug!

Tegenwoordig kiezen de meeste mensen voor een condensatieketel als centrale verwarming. De groeiende populariteit van deze ketel is eenvoudig te verklaren: de aankoopprijs van het toestel win je namelijk snel terug. Hoe dit komt, lees je hier!

Duurzaam verwarmen: zó doe je dat!

Gebruik je momenteel nog een fossiele brandstof zoals stookolie om je huis te verwarmen en ben je op zoek naar een ‘groenere’ oplossing? Goed nieuws: er zijn tal van mogelijkheden om duurzaam te verwarmen. In dit artikel ontdek je de verschillende opties en kom je te weten hoe je de overgang zo vlot mogelijk laat verlopen.

Heb je recht op een premie voor je condensatieketel?

Laat je binnenkort een nieuwe condensatieketel installeren? Bekijk dan zeker of je eventueel recht hebt op een premie. Want ook in 2019 betaalt de Vlaamse overheid in verschillende gevallen een groot deel van de aankoop van je condensatieketel terug. Lees hier alles wat je moet weten over de renovatiepremie, de verbeteringspremie en de premie voor beschermde afnemers voor je condensatieketel.

Artikels over verwarming

Artikels over warm water

Artikels over hernieuwbaar