Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Waarom een elektrische boiler een goede keuze blijft

Een elektrische boiler is de meest klassieke oplossing voor warmwaterproductie. Terwijl andere, nieuwe technieken aan belang winnen, blijft Bulex het gamma elektrische warmwaterboilers verbeteren en vernieuwen. En dat doen we niet zomaar. Een boiler op elektriciteit blijft relevant. Zeker met de zuinige en slimme werking van vandaag. Maak kennis met de nieuwkomers.

Van de meest innovatieve energiebronnen tot beproefde klassieke systemen: door op het volledige spectrum in te zetten, garanderen we voor elke situatie de passende oplossing. Een warmwaterboiler voor de keuken of aangename watertemperaturen in de douche? Een boiler op elektriciteit is misschien wel de beste keuze.

Hoe werkt een boiler op elektriciteit?

Een elektrische boiler is een goed geïsoleerd vat met een bepaalde inhoud. Aan de binnenkant van dat vat warmt een elektrische weerstand het water op tot de ingestelde temperatuur. Heb je warm water verbruikt, dan vult het vat opnieuw en stookt de weerstand de inhoud opnieuw tot de gewenste temperatuur.

Wanneer een elektrische boiler?

Het grote voordeel van een elektrische boiler is ongetwijfeld de eenvoudige installatie. Er is geen luchttoevoer, rookgasafvoer of gasaansluiting nodig. Een kleine keukenboiler van 10 liter plaats je bovendien eenvoudig en elegant in een keukenkastje. Voor een betrouwbare warmwaterproductie die aan het oog onttrokken is.

Door een voorraad water op temperatuur heb je meteen warm water ter beschikking. Bij meerdere tappunten voorzie je wel het best een elektrische boiler met voldoende inhoud. Wist je trouwens dat de moderne Bulex-boilers op elektriciteit nog zuiniger en slimmer zijn? Dat houdt het verbruik van een elektrische boiler onder controle.

3 nieuwe sterkhouders in het assortiment

Het gamma warmwaterboilers bevat 3 nieuwe elektrische modellen. Ze zijn zuiniger, slimmer en nog duurzamer dan de oudere elektrische boilers. Met diverse kwaliteiten voor verschillende toepassingen en voor diverse budgetten.

AvantiaAqua

SafiraAqua

LineaAqua

AvantiaAqua

De rechthoekige AvantiaAqua bevat 2 cilinders met een eigen weerstand. Het 1ste volume warmt snel op, terwijl de 2de cilinder een warmwaterbuffer vormt. Extra voordeel: de geringe inbouwdiepte door de opsplitsing in 2 aparte cilinders.

SafiraAqua

Met zijn zelflerende functie detecteert de SafiraAqua gedragspatronen en anticipeert hierop voor een efficiëntere werking. Door overtollige zonne-energie op te slaan in deze elektrische boiler, haal je ook een buffer in huis voor je gratis hernieuwbare energie. Dat is een win-win.

LineaAqua

Een elektrische warmwaterboiler voor de keuken met een compact design en moderne look. Hang deze dus gerust in het zicht. De ecostand helpt je verbruik onder controle houden.

In beeld

Ontdek zelf de werking en voordelen van de elektrische boiler AvantiaAqua in een verklarende video.

Advies nodig voor de elektrische boiler die bij jouw gezin past?