Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Nieuwe condensatieketel zorgt voor gemak bij gezin van zes

Het was brute pech die Nico en Katrien noopte een nieuwe condensatieketel te installeren. Het evalueren van de mogelijkheden verliep via de tool Xpertdealer. Het gezin van zes heeft nu een nieuwe verwarmingsketel die gekozen werd met oog op de geplande verbouwingen.

De familie Gijselinck is al een jaartje aan het verbouwen: de woning opfrissen, een veranda bijbouwen en voor straks droomt het gezin ook nog van het inrichten van de zolder met enkele slaapkamers en een extra badkamer. ’s Morgens met z’n zessen in één badkamer, dat vergt een strakke planning.

Het was tijdens de eerste verbouwingswerken eerder dit jaar dat het misliep. “De aannemer boorde door een leiding van de verwarming waardoor die in overdrive ging. De aannemer heeft dat probleem zelf proberen op te lossen, maar het gebeurde niet oordeelkundig. Het gevolg: de Bulex-ketel liep zware schade op. Gelukkig hadden we een onderhoudscontract bij Bulex. 3 technici van Bulex hebben hemel en aarde bewogen om het probleem op te lossen. Het was putje winter, nota bene”, vertelt Nico Gijselinck.

Goeie tips

De Bulex-specialisten kregen de ketel na het vervangen van enkele onderdelen opnieuw aan de praat. “Dat ging ongeveer vier maanden goed, maar toen begaf het interne expansievat het. Op een zondag … de hele vloer onder water. Opnieuw heeft Bulex ons gedepanneerd. Ditmaal wel met het advies dat het tijd was voor een nieuwe ketel. De technicus van Bulex en de installateur TD Sanitair hebben dan samen met ons de Xpertdealer-tool van Bulex doorlopen. Een duidelijke tool, die duidelijke antwoorden geeft. Toch ben ik blij dat we hulp kregen van de mensen van Bulex. Je moet immers inzicht hebben in het actuele verbruik, de aangesloten toestellen, … Die informatie heb je niet altijd meteen bij de hand”, aldus Nico Gijselinck.

Bij het invoeren van de verschillende parameters hielden de familie Gijselinck, de Bulex-medewerker en de installateur ook al rekening met de toekomstplannen, namelijk: de extra badkamer op zolder. “De tool gaf ons enkele keuzemogelijkheden. Op basis van de tips die we kregen van de mensen van Bulex en van de installateur hebben we een condensatieketel gekozen met voldoende vermogen om straks op piekmomenten twee badkamers van sanitair warm water te voorzien. En … ditmaal hebben we ook gekozen voor een extern expansievat”, knipoogt Nico Gijselinck.

Een bewuste keuze

Nico en Katrien kozen voor de vervanging bewust opnieuw voor Bulex.

"“De eerste ketel heeft altijd feilloos gewerkt, mede dankzij de jaarlijkse onderhoudsbeurtdoor Bulex. Bulex heeft ons altijd geholpen, niets was te veel gevraagd voor de technici. Daar zijn we heel dankbaar voor en dat wekte vertrouwen in de Bulex-aanpak. Ook de installatie van de nieuwe ketel verliep vlot. Op één dag had de installateur de nieuwe ketel aan het draaien,"” besluiten Nico en Katrien.