Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

De beste airco in de slaapkamer

De ideale slaapkamertemperatuur is 18 graden. Maar je kent het wel: op een bloedhete zomerdag proberen te slapen in een veel te warme kamer. Geen sinecure. Een stille airco brengt je zo naar dromenland. Wat is nu de beste airco om je slaapkamer te koelen? Je ontdekt het hier. Slaap lekker.

Is airco in de slaapkamer een goed idee?

Een koele slaapkamer is essentieel voor een goede nachtrust. Bij een te hoge slaapkamertemperatuur lig je te zweten, ben je rusteloos en bijgevolg niet uitgeslapen. Een airconditioningsysteem helpt om de slaapkamer te optimaliseren en je slaapkwaliteit te verbeteren.

Stille airco: comfort zonder lawaai

Wat je natuurlijk ook liever vermijdt, is een ruisende of rommelende airco. Daarom bestaan er stille airconditioningssystemen voor de slaapkamer. De nieuwste modellen klinken niet luider dan een groep fluisterende mensen. Het ideale white noise, dus. En laat dat je nu nog meer helpen om goed te slapen.

Slaapkamer koelen en verwarmen

Niet alleen warme zomerdagen verstoren je nachtrust, ook een te koude temperatuur speelt je slaappatroon parten. Gelukkig bestaan er lucht/lucht-warmtepompen die de ruimte niet alleen afkoelen, maar ook duurzaam verwarmen zonder centrale verwarming. Het beste van 2 werelden, het hele jaar door.

Waarop letten bij airco plaatsen in de slaapkamer?

  • Kies een systeem met voldoende capaciteit om de kamer te koelen, zonder te overdimensioneren (lees: onnodig veel energieverbruik).
  • Ga voor een gebruiksvriendelijk en eventueel automatisch model dat je kan programmeren. Zo hoef je er ’s nachts niet voor op te staan.
  • Kies een model dat de lucht zuivert, allergieën vermindert en de kamer ventileert.
  • Opteer voor een apparaat met stille modus zodat je ’s nachts geen geluidshinder ondervindt.
  • Een airco brengt zowel verkoeling als verwarming. Zo slaap je het hele jaar door op je beide oren.

Check, dubbelcheck. Wordt de VivAir van Bulex ook jouw nieuwe favoriete gezelschap in de slaapkamer?