Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Wanneer propaan voor je verwarming interessant is

Heb je geen gasaansluiting, is je mazoutketel aan vervanging toe of zoek je alternatieven voor de klassiekere verwarmingsbronnen? Naast een warmtepomp is propaan als verwarming dan misschien wel iets voor jou. Bulex heeft alvast een gamma gebruiksklare en efficiënte ketels voor cv op propaan. Ontdek er alles over in deze blog.

 

Zowat elke gasketel is bruikbaar voor propaanverwarming. Daarvoor moet hij evenwel omgebouwd worden. Waar een Bulex-technieker daarvoor vroeger nog ter plaatse ging, is het nu nog gemakkelijker met gebruiksklare ketels af fabriek. Zo is de overstap naar een propaangasketel voor jou, als consument, nog sneller. Je ketel is meteen beschikbaar voor propaan, zonder wachttijd voor de ombouw.

Cv op propaan als alternatief voor aardgas

Loopt er geen gasleiding tot aan je perceel? Naast een warmtepomp of mazoutketel is ook propaan voor je verwarming een goed alternatief. Met een beperkte investering haal je een efficiënt verwarmingssysteem in huis. En vergis je niet: verwarmen op gas is ook in deze tijden nog een goed idee in specifieke gevallen.

De voordelen van propaanverwarming

Waarom je dan op propaan zou verwarmen in plaats van met bijvoorbeeld mazout? Propaan heeft enkele interessante voordelen:

  • Een propaangastank kan je zowel boven- als ondergronds plaatsen, zonder gevaar voor bodemverontreiniging. Je moet wel een minimale afstand tot je woning behouden.
  • Propaan verbrandt efficiënt en dus vrij proper. Er is minder risico op onder meer roetvorming en je ketel vervuilt minder snel (lees: minder onderhoud, wel verplicht tweejaarlijks).
  • De hogere calorische waarde en betere regelbaarheid van propaangas resulteren in een efficiënter brandstofgebruik.
  • Een propaangasketel is goedkoper dan een condenserende mazoutketel. De investering is dus kleiner.

Een propaangasketel met de nieuwste technologie

Bij Bulex geloven we in verwarmingsoplossingen op maat. Dat betekent ruime mogelijkheden voor jouw project. Onze nieuwste ketels zijn beschikbaar in een versie die compatibel is met propaangas. Zo heeft je propaangasketel tal van interessante eigenschappen, zoals een automatische verbrandingsregeling, en water- en energiebesparing. In totaal heb je keuze uit maar liefst 8 ketels, gebruiksklaar voor cv op propaan.

Benieuwd of verwarmen met propaan ook iets voor jou is?

Een Bulex-installateur uit je buurt staat klaar met professioneel advies.