Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Besparen op je energiefactuur door warmtepompen met slimme sturing

Steeds meer warmtepompen hebben een slimme sturing. Met reden, want doordat je apparaten automatisch aan- en uitschakelen op de juiste momenten, bespaar jij heel wat euro’s op je energiefactuur.

Voordelen van warmtepompen met slimme sturing

Warmtepompen hebben talloze voordelen, dat weten we bij Bulex al langer dan vandaag. Met een slimme sturing voor je verwarmingssysteem, bespaar je nu nog meer energie zonder op comfort in te boeten. Zeker wanneer je een warmtepomp en zonnepanelen combineert.

  • Tijdens zonnige momenten slaat je warmtepomp gratis en voor niets warmte op.
  • Heb je een dynamisch elektriciteitscontract? Dan kan je je warmtepomp aansturen als de prijzen het laagst staan, zodat jij steeds de kosten beperkt.
  • In Vlaanderen geniet je van een premie van Fluvius tot 400 euro bij aankoop en installatie van een slim sturingssysteem door een erkende installateur.

Hoe elektriciteit besparen met je slimme warmtepomp?

Je slimme warmtepomp helpt je elektriciteit te besparen op 2 manieren. Enerzijds stem je het zelfverbruik van je apparaat en je opgewekte energie met behulp van je zonnepanelen naadloos op elkaar af. Door energie te verbruiken wanneer de zon het felst schijnt, verkort je de terugverdientijd van je zonnepanelen in een oogwenk. Bovendien dient je warmtepomp ook als warmwaterbuffer voor minder zonnige momenten.

Anderzijds helpen warmtepompen om je energieverbruik beter te spreiden. Zeker met een Smart Grid-functie levert je warmtepomp het meest voordeel op. Hiermee schakelt je apparaat automatisch aan bij zonneschijn, en uit op piekmomenten.

Wat zijn Smart Grid-contacten?

Het Smart Grid (SG) Ready-label wordt toegekend aan warmtepompen met een regelmechanisme die je in een intelligent elektriciteitsnet kan integreren. De Smart Grid-contacten van Bulex warmtepompen gebruiken de elektriciteit van het eigen fotovoltaïsche (PV) systeem optimaal in plaats van ze op het elektriciteitsnet aan een lage prijs te injecteren.

Je warmtepomp slaat bij zonnig weer aan, zodat je de opgeslagen warmte op een later tijdstip kan inzetten. Wist je dat alle GeniaAir-warmtepompen van Bulex al een SG Ready-label hebben?

Ook genieten van gratis stroom, een beter gespreid energieverbruik en een lagere energiefactuur? Je Bulex-expert adviseert je graag.