Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

5 tips om duurzamer te verwarmen

Er is vandaag geen ontsnappen aan: duurzaamheid en respect voor het milieu zijn ‘hot topics’ in het maatschappelijke debat. Het is belangrijk dat iedereen zijn eigen steentje bijdraagt en een inspanning levert. Ontdek welke eenvoudige aanpassingen en slimme investeringen je kunt doen om duurzamer te verwarmen.

1. Een dikke trui en 1°C minder

Dit is misschien wel de makkelijkste tip: stel de temperatuur van jouw verwarming een graadje lager in en draag een dikke trui. Met deze goede gewoonte kun je op je energiefactuur tot 7% besparen.

2. Verlucht je huis correct

We vertellen je niks nieuws als we zeggen dat het belangrijk is om de kamers van je woning goed te verluchten. Verlucht je huis ook op de juiste manier: zo is het beter om kortstondig goed te verluchten, in plaats van permanent. Op die manier voorkom je dat je huis constant afkoelt.

3. Sluit je gordijnen of rolluiken

Energetisch gezien vormen ramen de zwakke punten in je woning. Door ’s avonds je gordijnen dicht te doen of je rolluiken naar beneden te laten, verminder je de warmteverliezen.

4. Isoleer je afvoerbuizen

Een goed verwarmd huis vraagt ook om uitstekend geïsoleerde leidingen. Is dat bij jou nog niet het geval? Ga dan in een doe-het-zelfzaak op zoek naar buisisolatie in glaswol, steenwol of polyethyleen-schuim. Deze isolerende omhulsels zijn trouwens helemaal niet duur.

5. Het juiste systeem om duurzaam te verwarmen

Onze laatste, maar zeker niet de minst belangrijke tip: verzeker je ervan dat jouw verwarmingsinstallatie perfect aansluit bij jouw warmtebehoefte. Of je nu een condensatieketel hebt of een warmtepomp, waak erover dat je systeem niet al te oud is. Nieuwere systemen garanderen immers betere prestaties, zijn milieuvriendelijker en duurzamer.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de Bulex-toestellen? Check dan onze site of vraag een gratis offerte via onze online tool.