Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Duurzaam verwarmen: zó doe je dat!

Gebruik je momenteel nog een fossiele brandstof zoals stookolie om je huis te verwarmen en ben je op zoek naar een ‘groenere’ oplossing? Goed nieuws: er zijn tal van mogelijkheden om duurzaam te verwarmen. In dit artikel ontdek je de verschillende opties en kom je te weten hoe je de overgang zo vlot mogelijk laat verlopen.

Warmtepomp GeniaAir

Warmtepomp: de alles-in-één-oplossing

Zoals je misschien zelf al uit de naam kon afleiden, zorgt een warmtepomp voor warmte in huis, maar dat is niet alles! Tijdens zwoele zomerdagen kan een warmtepomp je huis namelijk ook koelen. Met een warmtepomp in huis ben je dus eigenlijk áltijd zeker van een optimaal binnenklimaat. Bovendien heeft Bulex een uitgebreid gamma aan modellen, zoals de GeniaAir Split, die energie uit de lucht halen en die opvallen door hun eenvoudige installatie. Nog een voordeel van warmtepompen? Je kunt ze combineren met je bestaande ketel tot een hybride systeem. De ketel en de warmtepomp worden dan op elkaar afgestemd en aangestuurd door een regeling die telkens de meest rendabele optie van beide kiest. Alleen maar voordelen dus!

Warmtepompboiler MagnaAqua

Warmtepompboiler: een optimaal comfort

Ben je een huis aan het bouwen of verbouwen? Dan is het een goed idee om een warmtepompboiler te installeren. Niet alleen is zo’n toestel erg compact, het is ook zeer eenvoudig te installeren. De boiler maakt gebruik van de binnen- of buitenlucht om je te voorzien van warm water. Zo maken de modellen uit het MagnaAqua-gamma van Bulex voor 75% gebruik van energie uit de lucht. Bovendien gebruikt dit type boiler tot vier keer minder energie dan bijvoorbeeld een oude elektrische boiler. Er is dus niets dat je nog tegenhoudt om de overstap naar groene energie te maken!

Zonneboiler HelioSet

Systemen op zonne-energie: maak de combinatie

Bij deze oplossing moet er een belangrijk onderscheid gemaakt worden: wil je je volledige huis verwarmen op groene energie of enkel voorzien worden van sanitair warm water? In het eerste geval is het namelijk slim om een warmtepomp te installeren die je dan combineert met fotovoltaïsche panelen of pv-panelen. Als je enkel sanitair warm water nodig hebt, kun je een van onze zonneboilers installeren. Daarop worden dan een of meer thermische zonnepanelen of zonnecollectoren aangesloten, zodat je water volledig duurzaam opgewarmd wordt. Onze systemen met zonnepanelen, zoals de HelioSet, zijn geschikt voor elk soort dak en vragen weinig onderhoud. Een erg flexibel systeem met veel voordelen dus.

Wil je graag meer informatie over de verwarmingsoplossingen van Bulex? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons of met één van onze installateurs.