Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Energie besparen? Wij hebben de ultieme tips!

Bij heel wat gezinnen kan de energiekost hoog oplopen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om energie te besparen. Dat is niet alleen goed voor je bankrekening, maar ook voor het milieu. Lees snel onze tips!

Energie besparen met een warmtepomp

Door een GeniaAir warmtepomp op je verwarmingsinstallatie aan te sluiten, creëer je een hybride systeem dat je huis deels op hernieuwbare energie verwarmt. Elke Bulex GeniaAir warmtepomp kan je gebruiken om een hybride systeem te maken, de ketel hoeft zelfs niet van Bulex te zijn. Je cv-ketel en warmtepomp werken dan samen om je woning en sanitair warm water te verwarmen, afhankelijk van de buitentemperatuur en je warmtebehoefte. Bij een hoge buitentemperatuur zal dit de warmtepomp zijn, op een koude winterdag zal dit de ketel zijn. Het meest zuinige toestel zal altijd werken. Ga goed na welk type warmtepomp het best bij jouw noden en situatie past.

Een zonneboiler met zonnepanelen

Een andere toepassing op hernieuwbare energie is een zonneboiler. Via thermische zonnecollectoren verwarm je je sanitair warm water met zonne-energie. Zo kun je dus ook heel wat energie besparen, omdat je cv-ketel minder hard moet werken om het water op te warmen. Wil je je warmtepompboiler aansluiten op zonnepanelen? Dat kan voorlopig enkel bij de MagnaAqua 270/3c.

Ook een slimme thermostaat laat je energiekosten dalen

Met een slimme thermostaat kun je je verwarming heel precies instellen. Ben je wat later thuis dan verwacht? Via de gratis MiGo Link-app op je smartphone laat je je cv-ketel niet voor niets je woning verwarmen. Maar vlak voor je naar huis vertrekt, kun je hem dan weer wél laten opstarten, zodat je niet in een koud huis hoeft thuis te komen! Ontdek onze slimme thermostaat MiGo Select, of onze weersafhankelijke systeemregeling MiPro Sense.

Een goed geïsoleerd huis verbruikt minder energie

Door almaar strengere isolatienormen zullen op termijn vrijwel alle woningen goed geïsoleerd zijn. En dat loont, want daardoor blijft warmteverlies beperkt – en dat is natuulijk ook een vorm van energie besparen. Met enkele kleine ingrepen kun je je huis al stukken beter isoleren. Denk aan tochtstrips bij ramen en deuren, om koude wind tegen te houden. Of isolatie voor de leidingbuizen van je radiator, zodat er niet te veel warmte verloren gaat terwijl het warme water erdoor stroomt. Met radiatorfolie kaats je ten slotte de warmte van de radiator weer de ruimte in, in plaats van de muur achter de radiator te verwarmen. Natuurlijk zorgen goed geïsoleerde daken, ramen en gevels voor een veel groter effect.

Op zoek naar meer advies om energie te besparen? Neem dan contact op met een van onze installateurs. Zij helpen je met plezier verder.