Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

De voordelen van een slimme thermostaat

Of je nu vooral geld wil besparen of op een milieubewustere manier wil verwarmen: een slimme thermostaat helpt in beide gevallen. Maar wat is zo’n slimme thermostaat en welke voordelen biedt zo’n systeem? Je leest het hier!

Wat is een slimme thermostaat?

Een ‘gewone’ kamerthermostaat ken je wel: een apparaatje aan de muur dat ervoor zorgt dat de temperatuur in huis constant blijft. Of je nu een conventionele, een elektronische of een klokthermostaat hebt: elke thermostaat geeft een signaal aan je centrale verwarmingsketel wanneer die in werking moet treden. Een slimme thermostaat doet hetzelfde, maar is ook nog eens verbonden met je thuisnetwerk via het draadloos internet. Daardoor kun je de thermostaat vanaf een afstand bedienen via een app voor je smartphone of tablet. MiGo Select, de slimme thermostaat van Bulex, biedt je heel wat voordelen.

Een slimme thermostaat bespaart je geld

Omdat je via de MiGo Link-app gemakkelijk kan aangeven dat je wat later of misschien wel helemaal niet naar huis komt, voorkomt de slimme thermostaat dat je verwarming voor niets gaat draaien. Dat maakt niet alleen een verschil voor het klimaat, maar natuurlijk ook voor je energierekening.

Gemakkelijk in te stellen

Om je slimme thermostaat in te stellen, hoef je alleen maar je cv-ketel te verbinden met het internet. Zo wordt je ketel een slimme verwarmingsinstallatie. MiGo Select is compatibel met alle Bulex-ketels met een eBUS-aansluiting.

Een nog groter comfort

Met de MiGo Link-app kan je verschillende persoonlijke verwarmingsprogramma’s instellen, op maat van je warmtebehoefte. Bovendien kan je voor een weersafhankelijke regeling kiezen. De slimme thermostaat zoekt dan informatie over de buitentemperatuur op het internet. MiGo Select is je slimme verwarmingsassistent die je het leven gemakkelijker maakt.

Mooi in je interieur

Je kunt het apparaat aan de muur hangen of op een sokkel plaatsen – wat jij verkiest! Hang je het toestel het liefst aan de muur? Zorg dan dat de thermostaat niet bedekt wordt door een gordijn. Zo kan hij de temperatuur steeds juist meten. Vermijd om dezelfde reden direct zonlicht op de thermostaat en hang hem niet te dicht bij een radiator. Het strakke en moderne design van de MiGo Select past gelukkig bij elk interieur.

Heb je nog vragen over de slimme thermostaat MiGo Select? Neem dan gerust contact op met een Bulex-expert uit jouw buurt.