Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Hoe ThemaFast Condens de Bulex ThermoMaster naar een hoger niveau tilt

Een condensatieketel voor verwarming en warm water blijft een goede keuze, maar welke optie is nu de beste? Misschien ken je de Bulex ThermoMaster en zijn goede reputatie. Wist je ook dat de ThemaFast Condens alle troeven van de ThermoMaster heeft en nog meer? Ontdek waarom de ThemaFast Condens ook voor jouw project geschikt is.

Zowel de ThemaFast Condens als de Bulex ThermoMaster is een combiketel. Dat betekent dat ze instaan voor de verwarming en voor het sanitair warm water. Bovendien zijn ze allebei uitgerust met de AquaFast-warmwatertechnologie. De platenwisselaar blijft continu op temperatuur. Zo krijg je meteen warm water, en loopt er dus minder koud water weg. Doordat de ketel minder vaak aanslaat, bespaar je ook op gas. Een win-win.

Nog efficiëntere verbranding

Het eerste grote verschil tussen beide ketels zit in de verbrandingstechnologie. De ThermoMaster van Bulex heeft een traditionele pneumatische brander met vaste verbrandingsinstellingen. Bij de ThemaFast Condens daarentegen krijg je een dynamische verbranding door de FlameFit-technologie. Op basis van een continue verbrandingsanalyse wordt de gastoevoer automatisch geoptimaliseerd. Je verbruikt minder energie, hebt minder uitstoot en je ketel gaat langer mee.

Eenvoudig installeren en connecteren

Internetmodule MiGo Link

Bij de ontwikkeling van de ThemaFast Condens, in se de vernieuwde Bulex ThermoMaster, werd expliciet ingezet op gebruiksgemak. Ook voor de plaatser. Het intuïtieve touchscreendisplay leidt je vlot doorheen de geïntegreerde installatiehandleiding, in perfecte combo met de regeling MiPro Sense of de thermostaat MiSet.

Met de plug-and-play internetmodule is ook het verbinden met het thuisnetwerk kinderspel. Je krijgt op slag een geconnecteerde ketel, die je kan bedienen en opvolgen vanop afstand. Een boost voor de professionele service en een grote gerustheid voor de klant.

Van propaan tot waterstof

Nog een voordeel van de ThemaFast Condens: de ketel is nu al voorbereid op de toekomst. De technologie is klaar om te werken op aardgas met tot 20 % waterstof. Een H2-compatibele verbrandingsketel dus. Bovendien zijn er ook modellen die kunnen werken met propaangas. De ThermoMaster is enkel bruikbaar met aardgas.

Geschikt voor hybride warmtepomp

ThemaFast Condens + GeniaAir

De ThermoMaster werk prima op zijn eentje, net zoals de ThemaFast Condens. Die laatste doet er evenwel nog een schepje bovenop. De ThemaFast Condens voelt zich perfect thuis aan de zijde van een warmtepomp. De ketel is dan back-up op piekmomenten. Zo is de stap naar een warmtepomp in heel wat meer projecten haalbaar en toegankelijk.

Is je oude ketel aan vervanging toe? Dan is de ThemaFast Condens wellicht een goede optie. Vraag raad aan een Bulex-expert uit jouw buurt.