Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Hoogefficiënte circulatiepomp cv-ketels: de norm bij vervanging

Bij Bulex vind je altijd een energiezuinige en doeltreffende verwarmingsoplossing op maat. Sinds 2015 zijn onze verwarmingstoestellen uitgerust met hoogefficiënte circulatiepompen voor je cv-ketel. Die technologie wordt nu ook voor oudere toestellen de norm: vanaf 1 januari 2022 mogen enkel nog hoogefficiënte pompen geïnstalleerd worden bij herstelling of vervanging. Lees hier waarom dat een verbetering is.

Circulatiepomp cv: zo werkt het

Je circulatiepomp maakt niet altijd standaard deel uit van je cv-ketel, maar het is wel een bijzonder handig onderdeel. Hij beantwoordt snel aan je warmtebehoefte en pompt het warme water door het gesloten cv-circuit — je radiatoren of vloerverwarming. Is de temperatuur te laag, dan voert de circulatiepomp nieuw water aan, zodat de ruimte weer opwarmt. In combiketels zorgt de pomp er ook voor dat je meteen warm water hebt als je de kraan opendraait.

Waarom een hoogefficiënte circulatiepomp?

Je verwarmingsketel werkt niet alleen op gas, hij heeft ook elektriciteit nodig om je woning en sanitair warm water te verwarmen. En je klassieke circulatiepomp verbruikt best wat elektriciteit tijdens zijn werking.

Gelukkig bieden hoogefficiënte pompen een energiebesparende oplossing. Ze passen hun werking namelijk aan in functie van je warmtebehoefte. Zo kan je tot wel 76 procent besparen op je energiekosten.

Strengere Europese ErP-richtlijnen

Europa legt via de ErP-richtlijnen enkele normen op om energie-efficiënt te verwarmen. ErP staat voor ‘Energy related Products ‘of ‘energiegerelateerde producten’. Wij van Bulex leven alle voorschriften strikt na. Sinds 2015 installeren we in al onze toestellen hoogefficiënte circulatiepompen. In navolging van de verstrengde ErP-richtlijnen gaan we vanaf 1 januari 2022 enkel nog dit type gebruiken bij herstellingen. Klassieke circulatiepompen voor je cv-ketel verdwijnen dus uit het gamma.

Installatie van een hoogefficiënte circulatiepomp

Er hangt een hoger prijskaartje vast aan een hoogefficiënte circulatiepomp, maar het toestel krijgt een beter energielabel door de energiezuinige werking, waardoor je de investering snel terugverdient. Én je zit meteen goed voor de toekomst.

Bij de installatie van een hoogefficiënte circulatiepomp in een ouder toestel moet je ook de pompkabel laten vervangen. Die is uniek per type toestel. Vertrouw op een Bulex-partner: vraag advies over welke onderdelen geschikt zijn voor jouw cv-ketel en ontvang een gratis offerte op maat.