Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Waarom zou ik kiezen voor een gasketel?

Als je je oude cv-ketel wil vervangen, of je zoekt een degelijke verwarmingsinstallatie voor je renovatie- of nieuwbouwproject, dan merk je meteen dat er een brede waaier aan keuzemogelijkheden is. Je warmte- en warm waterbehoefte spelen natuurlijk een cruciale rol. Lees hier meer over de voordelen van een gasketel, meer bepaald een condensatieketel op gas.

Gasketels zijn zuinig

Condensatieketels op gas hebben een optimaal rendement, waardoor ze minder energie verbruiken dan traditionele cv-ketels. De werking van condensatieketels is immers gebaseerd op warmterecuperatie: de warmte van de verbrandingsgassen wordt hergebruikt om het water voor je verwarming en je sanitair te verwarmen.

Prijs van een gasketel

Een cv-ketel kopen heeft natuurlijk een prijskaartje. De prijs hangt af van het vermogen en of de ketel enkel gebruikt wordt voor je verwarming, of ook voor je sanitair warm water. Als je in een zuinige en efficiënte ketel investeert, dan levert je dat op de termijn sowieso besparingen op. Kies je bovendien voor een combinatie met een zonneboiler of warmtepomp, dan zul je nog meer energie en dus geld besparen. Al deze systemen op hernieuwbare energie zijn trouwens perfect combineerbaar met bestaande installaties, dus ook in renovatieprojecten kun je kiezen voor duurzame verwarming.

Verschillende plaatsingsmogelijkheden

Waar je je gasketel het beste plaatst? Bulex verdeelt wandmodellen, zodat je steeds een installatie vindt die bij jouw beschikbare ruimte past. Je kunt de ketel bijvoorbeeld op zolder laten plaatsen. Dat vergemakkelijkt de rookafvoer, maar verlengt wel de afstand tussen de ketel en de tappunten. Je kiest het best ook voor een plaats waar het toestel niet te erg in het zicht hangt, zoals in de kelder of in een wasruimte. Tip: kies eerst de installatieplek en schaf pas dan je nieuwe ketel aan!

Misschien heb je recht op een premie

Ga je je oude cv-ketel vervangen en is die meer dan twintig jaar oud? Dan kom je misschien in aanmerking voor een premie van je distributienetbeheerder. Op onze overzichtspagina lijstten we mogelijke bijkomende premies op.

Ontvang een offerte binnen de drie minuten

Ontvang je graag een vrijblijvende offerte voor een gascondensatieketel? Beantwoord dan vijf eenvoudige vragen en krijg een gratis prijsvoorstel, inclusief installatie en btw, binnen de drie minuten. Heb je nog vragen? Een installateur in je buurt helpt je graag verder.