Zoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Tips en advies om efficiënt te verwarmen

Op onze blog vind je heel wat tips en advies om je woning en sanitair water efficiënt te verwarmen. Blader door onze artikels en ontdek welk verwarmingssysteem het best aansluit bij jouw warmwaterbehoefte en gewenste warmtecomfort.

Verfijn je zoekresultaten:

Filteren op
Alles resetten

Geen resultaten gevonden

Vind inspiratie en tips

5 tips om zuiniger te verwarmen

Snel en gemakkelijk besparen op je energieverbruik? Bulex zet je goed op weg met 5 hands-on tips. Ontdek ze hier.

Wat is de ideale kamertemperatuur en hoe hou je er rekening mee?

Benieuwd naar de ideale kamertemperatuur in de badkamer, woonkamer of slaapkamer? Je ontdekt het hier.

Hoogefficiënte circulatiepomp cv-ketels: norm bij vervanging

Vanaf 1 januari 2022 mogen enkel nog hoogefficiënte pompen geïnstalleerd worden bij herstelling of vervanging. Lees hier waarom dat een verbetering is.

Verwarmen voor beginners: hoe werkt centrale verwarming?

Wil je weten hoe centrale verwarming precies werkt? In dit artikel vertellen we je alles over de onderdelen en het verwarmingsproces. Lees even mee.

Warmteverlies in je woning? Zo pak je de pijnpunten aan

In oudere woningen is er heel wat warmteverlies, omdat de isolatie vaak te wensen overlaat. Lees hier hoe je de pijnpunten opspoort en aanpakt.

4 nieuwe ketels: efficiënter, slimmer en meer comfort

Bulex biedt toekomstbestendige oplossingen! We brengen vier nieuwe ketels op de markt, die efficiënter en slimmer zijn dan ooit. Ontdek hier alle nieuwigheden.

Slim en duurzaam verwarmen: 10 weetjes over warmtepompen

Hoe werkt een warmtepomp? Kan ik mijn warmtepomp ook in de winter gebruiken? In dit artikel vind je een antwoord op tien veelgestelde vragen.

Verwarming uitzetten in de zomer? Hierop moet je letten

Wil je je verwarming uitzetten in de zomer? We helpen je op weg, zodat je centrale verwarming in de winter weer vlot opstart. Lees onze vijf tips.

Koelen en verwarmen met airco

Naast verwarmen en koelen zorgt de VivAir airco ook voor ventilatie door het continu aanvoeren van verse lucht, ontvochtiging en luchtzuivering.

Energiepremies: krijg ik een premie voor mijn condensatieketel?

Op zoek naar een overzicht van de energiepremies voor 2021? Gevonden! Ontdek hier wanneer je recht hebt op een premie voor je nieuwe condensatieketel.

Waarom zou ik kiezen voor een gasketel?

Het aanbod aan verwarmingsinstallaties is groot. Rendement en vermogen zijn belangrijke criteria. Hier lees je meer over de voordelen van een gasketel.

Een nieuwe cv-ketel kopen? Hierop moet je letten

Een nieuwe cv-ketel kopen, dat doe je niet zonder erover na te denken. Lees hier waarop je moet letten om de juiste keuze te maken.

Waarom een zonneboiler beter is dan PV-panelen

Wil je investeren in een hybride verwarmingssysteem? Dan is een zonneboiler een uitstekende en vooral rendabele keuze. We leggen je uit waarom.

Wat het capaciteitstarief van 2022 voor jou betekent

Door het capaciteitstarief ziet je elektriciteitsrekening er in 2022 anders uit. Lees hier wat het tarief precies inhoudt en wat het voor jou betekent.

Radiator ontluchten? Volg ons eenvoudig stappenplan

Warmt je chauffage onvoldoende op of hoor je borrelende geluiden? Dan is het tijd om je radiator te ontluchten. Volg ons stappenplan.

Is je cv-ketel defect? Mogelijke oorzaken van de panne én de oplossing

Is je cv-ketel defect of warmen je radiatoren niet op? Heel vervelend! Ontdek hier de meest voorkomende oorzaken en mogelijke oplossingen.

Energie besparen? Wij hebben de ultieme tips!

Wil je energie besparen of duurzamer verwarmen? Lees onze tips om minder energie te verbruiken. Dat effect zie je op je bankrekening en is goed voor het milieu.

Wat is het verschil tussen convectoren en radiatoren?

Ken jij het verschil tussen convectiewarmte en stralingswarmte? Nee? Lees dan deze blog, die je ook het verschil tussen een radiator en een convector uitlegt.

Verwarming met radiatoren: hoe werkt dat eigenlijk?

We kennen allemaal de heerlijke warmte die een radiator verspreidt, maar hoe zit dat nu eigenlijk in elkaar? Lees hier alles over de werking van radiatoren.

De goede werking van je cv-ketel?

Worden je radiatoren maar niet warm? Dat kan een aantal oorzaken hebben. Met dit handige stappenplan controleer je makkelijk zelf de werking van je cv-ketel!

De GeniaAir Mono: een milieuvriendelijke lucht/waterwarmtepomp, ook voor renovatie

Bulex biedt met de GeniaAir Mono een technologisch hoogstaande warmtepomp aan. Ontdek hier alles over de duurzame warmtepomp, met natuurlijk koudemiddel!

De voordelen van een slimme thermostaat

Alles wordt slim: je telefoon, je auto, zelfs je grasmachine! Je verwarmingsinstallatie kan dus niet achterblijven … Hallo, slimme thermostaat! Lees hier meer.

Hoe gebeurt de afvoer bij een condensatieketel?

Heb je beslist om een condensatieketel te installeren? Houd er dan rekening mee dat je een afvoer voor de rookgassen nodig hebt. Lees meer.

Duurzaam warm water? Kies voor een zonneboiler!

Genieten van een lange, ontspannende douche met duurzaam verwarmd water? Da’s makkelijk met een zonneboiler! Ontdek hier de voordelen.

Wanneer is het tijd voor een onderhoud van je ketel?

Een correct onderhouden verwarmingsinstallatie gaat langer mee en biedt heel wat voordelen. Maar wat is het beste moment voor een onderhoud?

5 tips om duurzamer te verwarmen

Vandaag is duurzaamheid een "hot topic". Hoe kun jij een steentje bijdragen tot een groenere toekomst? Ontdek snel onze tips.

Wanneer moet ik mijn oude cv-ketel vervangen?

Bang dat jouw cv-installatie het op het meest ongepaste moment de zal begeven? Ontdek wanneer het tijd is om je ketel te vervangen.

Je mazoutketel vervangen? Zo maak je de juiste keuze

Een mazoutketel vervangen? Met een condensatieketel op gas of een warmtepomp van Bulex zit je goed. Lees er alles over.

Welk verwarmingssysteem kies je het best voor jouw woning?

Een geschikt verwarmingssysteem voor jouw woning kiezen, is geen makkelijke klus. Ontdek de criteria waarmee je rekening moet houden.

Omschakeling van arm naar rijk gas: wat betekent het voor jouw verwarming?

De algemene omschakeling van arm naar rijk gas in ons land zal tegen 2024 volledig voltooid zijn. Lees hier wat dat precies betekent voor jouw verwarming.

Duurzaam verwarmen: zó doe je dat!

Wil je graag een groener verwarmingssysteem installeren? Ontdek hier de oplossingen van Bulex om duurzaam te verwarmen!

Welke soorten boilers bestaan er? Een handig overzicht

Ben je op zoek naar een geschikte boiler, maar weet je niet welke type je moet kiezen? Wij maken je wegwijs met dit handige overzicht.

Een warmtepomp: slim én milieuvriendelijk!

Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke manier om te verwarmen? Dan is een warmtepomp een uitstekende oplossing. Ontdek alles over dit duurzame product.

Een offerte voor een condensatieketel ontvangen, inclusief installatiekost? Dat kan!

Wist je dat je een gratis offerte voor je condensatieketel kunt ontvangen, inclusief installatiekost? Maak gebruik van onze Bulex-configurator!

Waarom een elektrische boiler kopen loont

Een elektrische boiler kopen is een slimme zet. Lees meer over de voordelen van dit toestel en ontdek waarin het verschilt met een warmtepompboiler.

De prijs van een condensatieketel win je zo terug!

De aankoopprijs van een condensatieketel ligt iets hoger dan die van een niet condenserend-toestel. Ontdek hoe je de prijs zo terugverdient.

De voordelen van een warmtepompboiler op een rijtje

Wist je al dat een warmtepompboiler een ontzettend slimme keuze is? Wij zetten de voordelen van het toestel even op een rijtje.

Ontdek alles over de werking van een gascondensatieketel

Met een gascondensatieketel bespaar je tot wel 35% energie! Maar hoe werkt dit straffe toestel eigenlijk? Wij leggen het je uit.

Heb je recht op een premie voor je condensatieketel?

Laat je binnenkort een nieuwe condensatieketel installeren? Dan heb je misschien recht op een premie van de Vlaamse overheid. Lees er alles over.